‘Şehitler ölmez’ sürgünü

Güncelleme Tarihi:

‘Şehitler ölmez’ sürgünü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2010 00:00

Geçen Aralık’ta Ataköy’de kıldırdığı şehit cenazesinde “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diyen Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun, “Bu sözlerim üzerine AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık aradı ve bölücülük yaptığımı söyledi.

Haberin Devamı

Valiye ve bakanlığa şikayet etmiş. Bakırköy gibi yerden Mersin’e müftü yardımcısı olarak verildim. Diyanet resmen zulmetti. Tamamen siyasi bir tayin” dedi.

BAKIRKÖY Müftüsü Zakir Uzun, geçen aralık ayında Tokat’ta şehit edilen Cengiz Sarıbaş’ın Ataköy 5. Kısım Camisi’nde kıldırdığı cenaze namazında, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” dediği için Mersin’e tayin edildiğini öne sürdü.

Vekil şikayet etmiş

Tayinini, “baş kesme cezası” olarak nitelendiren Uzun’un ifadesine göre cenazede bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, cenaze töreninin ardından telefonla arayıp bölücülük yaptığını söyledi. İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağırıcı da arayarak, “Keşke ‘ölmez ve bölünmez’ şeklinde konuşmasaydın. Başımıza iş açacaksın. Bu iş Ankara’ya kadar gider” dedi. Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, “Seni tanımasam, ülkücü bilsem seni derhal görevden alırdım” diyerek, neden böyle konuştuğunu sordu. Kıyıklık’ın kendisini telefonda azarlayıp dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler ve Devlet Bakanı Faruk Çelik’e şikâyet ettiğini, onun da konuyu Diyanet İşleri Başkanlığı’na ilettiğini anlatan Uzun, tayinini izindeyken öğrendiğini söyledi.

Siyasi bir tayin

Haberin Devamı


Zakir Uzun şöyle devam etti: “Cenazede aşağı yukarı 20 bin kişi ve büyük öfke seli vardı. Hükümeti temsilen Abdülkadir Aksu’yu, Mehdi Eker’i göndermişler. Cenazede insanlar onları görünce iyice tahrik oldular, ciddi hakaretler yaptılar. Bir şiir okuyayım, ortalık yumuşasın dedim. Herkes boynuma sarılıp tebrik ederek, ‘Hocam ortamı biraz rahatlattın’ diyorlardı. Buraya geleli 3 yıl olmuş. Tayinimin çıkması mümkün değil. 9 yıllıkların tayinini yapıyorlar. Resmen zulmetti Diyanet. Tamamen siyasi bir tayin. Bir de Bakırköy gibi bir yerden Mersin’e müftü yardımcısı olarak veriyorlar. Lojman yok. Biraz da karışık yer ya, gitmez emekli olur diye düşündüler. Mersin’e gitmeyeceğim, mahkemeye gideceğim. İtiraz dilekçesi yazdım, kabul etmemişler itirazımı.”

Sloganik konuştu dediler

İSTANBUL Müftüsü Prof. Mustafa Çağırıcı, olayın ardından Zakir Uzun’u aradığını doğrulayarak, şöyle dedi: “Cenaze töreninden sonra, törene katılan kamu yetkililerinden biri arayıp ‘İmamınız sloganik bir konuşma yaptı’ diye konuyu bana iletti. Bunun üzerine müftüyü arayıp işin aslı nedir diye sordum. Ayet, ‘Şehitler ölmez’ diye başladığı için devamı da sloganik olduğu şekilde ağzından öyle çıkmış. Ancak ben soruşturma yetkim olmasına rağmen hakkında herhangi bir soruşturma gereği duymadım. Bir soruşturma geçirip geçirmediğini de bilmiyorum. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı bize sormaz.”

Cenazede neler söylemişti

Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun şehit cenazesinde şöyle demişti:

Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kore’de, Kıbrıs’ta ve yurdumuzun çeşitli bölgelerinde şehit düşen ve asil kanlarıyla cennet vatanımızı sulayan aziz şehitlerimizin, isimleri tarihe mal olmuş atalarımızın, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının ruhlarına hediye eyledik. Sen ulaştır ya Rabbi! Yurdunu, mukaddesatını, canından aziz bilip görevi başında şehit olan ordu mensuplarımızın, emniyet ve güvenlik kuvvetlerimizin ruhlarına hediye eyledik vasıl eyle ya Rabbi! Kahraman ordumuzu denizde, havada, karada daima mensuru muzaffer eyle. Bizleri din, vatan, millet ve bayrak sevgisinden ayırma ya Rabbi! Bizleri vatansız, gönüllerimizi imansız, minarelerimizi ezansız bırakma ya Rabbi! Şehitler ölmez vatan bölünmez.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!