Şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası

Güncelleme Tarihi:

Şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2013 18:13

CUMHURBAŞKANLIGI tarafından tevcih edilen devlet övünç madalyası Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlenen törenle şehit aileleri ve gazilere verildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Teşkilatı gazileriyle, şehit yakınlarına Devlet Övünç Madalyaları törenle verildi. Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlenen törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Raif Akbaş, 23. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Şeref Öngay, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Yaşar Yurdabak, İBB Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ile şehit aileleriyle gaziler katıldı. Törende 10’u gazi 23 şehit yakınına toplam 33 devlet övünç madalyası ve beratı verildi.

"ŞEHİTLERİMİZİ SONSUZ BİR MİNNET VE ŞÜKRAN İÇİNDE ANIYORUZ"

Madalya ve berat takdimi öncesi konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şunları söyledi:

" Bugün Türk milletinin aziz varlığı Türkiye Cumhuriyeti devletinin ebediyen hür ve bağımsız yaşaması uğruna mübarek vatan topraklarına kanını akıtmış şehitlerimizin ve gazilerimizin muhterem ailelerine ve kendilerine Cumhurbaşkanımız tarafından tevcih olunan devlet övünç madalyalarının takdimi nedeniyle birlikteyiz. Bu münasebetle öncelikle Cumhuriyetimizin kurucusu büyük devlet adamı ve komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bu ülkeyi ve vatanı bu güzel yurdu bizlere armağan etmiş aziz şehitlerimizi sonsuz bir minnet ve şükran içinde dualarla anıyoruz. Ruhları şad olsun mekanları cennet olsun" dedi. Vali Mutlu, " Onlar şehitler onlar gazilerdir. Onları rahmetle anarken gururlanıyoruz ve elbette ki hüzünleniyoruz . Gururluyuz çünkü emanet ettikleri bu yurdu onlar gibi muhafaza etmek için andımıza sadığız, gerektiğinde bu memleketin evlatları canlarını ve kanlarını vermek üzere milyonlar nöbet başında bekliyor. Bizler de bu gururu onlarla birlikte yaşamanın mutluluğu içindeyiz. Hüzünlüyüz çünkü genç yaşında vatanın güzel topraklarına emanet ettiğimiz çocuklarımızdan ayrıyız. İşte bugün o ailelerimize duyduğumuz minnetin vesilesi aziz madalyaları tevcih edeceğiz. Onlar bu madalyaları mübarek göğüslerinde muhafaza edeceklerdir. Evin en değerli varlığı bu madalyalar olacak ve şehit ailelerimiz gazilerimiz bu madalyalarını her zaman başları dik bir şekilde taşımaya devam edecekler. "

KÜÇÜK URAS BABASININ MADALYASINA SIKI SIKI SARILDI

Vali Mutlu’nun konuşmasının ardından devlet övünç madalyası ve beratı takdim törenine geçildi. Törende 10’u gazi olmak üzere 23 şehit yakınına devlet övünç madalyası ve beratı verildi. Övünç madalyaları İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İBB Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Raif Akbaş, 23. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Şeref Öngay tarafından verildi. Şehit yakınları tören sırasında gözyaşlarına boğuldu.

2008 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görevliyken bombalı saldırıda yaralanan polis memuru Tuğba Çadırcı Ergün töreni izlerken gözyaşlarına boğuldu. Tuğba Çadırcı Ergün’e devlet övünç madalyası ve beratı İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından verildi.2011’de Van’ın Başkale ilçesinde terör örgütünün silahlı saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Angay’ın madalyası ve beratını oğlu Uras Angay aldı. Annesiyle törene gelen küçük Uras babasının madalyasını elinde tutarak poz verdi. Küçük Uras babası için verilen madalyaya sıkı sıkı sarıldı.

" ÜZGÜNÜZ KIRGINIZ "

Şehit Jandarma Yüzbaşı Erdal Okul’un övünç madalyası ve beratını eşi Yasemin Okul ile annesi Nafiye Okul aldı. Eşini 1.5 yıllık evliyken şehit veren Yasemin Okul gözyaşları içinde eşinin övünç madalyası ve beratını aldı. Tören sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yasemin Okul, " Türkiye Cumhuriyetini temsil ettiği içindi bu madalya. Mutlu oldum gururlandım. Vatan uğruna şehit düştü. 1.5 yıllık evliydim " dedi. Çözüm süreci hakkındaki görüşü de sorulan Okul, " Yorum yapmayacağım ama üzgünüz kırgınız " diye konuştu. Tören sırasında bir şehit annesi de gözyaşlarına boğuldu. Oğlu Ercan Doğrukartal’ı tezkeresine 4 ay kala Hakkari Şemdinli’de şehit veren anne Mayizer Doğrukartal törende gözyaşlarına boğuldu. " Yavrum " diyerek ağlayan Doğrukartal’ı eşi teskin etmeye çalıştı. Tören sonrasında konuşan Mayizer Doğrukartal, " Tezkeresine 4 ay vardı. Ben yandım başka analar yanmasın. Benim son çocuğumdu. 21 yaşında şehit oldu. Ne yapayım ? " dedi.

GAZİ ASKER VE POLİS MEMURLARI DA DEVLET ÖVÜNÇ MADALYALARINI ALDI

Gaziler de devlet övünç madalya ve beratlarını törenle aldı. 2008 yılında Bingöl’de mayın patlaması sonucu bacağından yaralanarak gazi olan Piyade Yüzbaşı Mutlu Şahinler devlet övünç madalyası ve beratını eşi ve oğluyla birlikte aldı.Gazi polis memurlarına ise, devlet övünç madalya ve beratları İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından verildi. Törende İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görevliyken şehit olan memur ve bekçilerin ailelerine de madalya ve beratları törenle takdim edildi. Tören sırasında askeri okul öğrencileri de gözyaşlarına boğuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!