Åžehit uzman çavuÅŸ uÄŸurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şehit uzman çavuş uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2011 00:00

Cudi Dağı’nda kış üslenmesi hazırlığındaki teröristlerle güvenlik güçleri arasında dün sabah çıkan çatışmada Uzman Çavuş Mehmet Bostanoğlu şehit oldu. Şırnak'ta terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Bostanoğlu'nun cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Mersin'in Silifke ilçesine götürüldü.

Haberin Devamı

Bölgede dördüncü gününe giren operasyonda 8 PKK’lı öldürüldü.Â

ŞIRNAK Cudi Dağı’nda operasyon yapan güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında dün sabah çıkan çatışmada Uzman Çavuş Mehmet Bostanoğlu (35) şehit oldu. Cudi Dağı’nda kış üslenmesi hazırlığında oldukları belirlenen 20 kadar teröristi etkisiz hale getirmek için güvenlik güçleri 3 gün önce operasyon başlatmıştı. Şehit Bostanoğlu’nun acı haberi, memleketi Mersin’in Silifke İlçesi’ndeki ailesini yasa boğdu.

ÅžEHÄ°T BOSTANOÄžLU SON YOLCULUÄžUNA UÄžURLANDI / FOTO GALERÄ°

Mehmet Bostanoğlu’nun şehit olduğu haberi, annesi Sıdıka Bostanoğlu’na Silifke Garnizon Komutanı Yarbay İbrahim Alan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Sayılan ve İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişçi tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen işitme ve konuşma engelli annesi ile diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale ederken, annesi Sıdıka Bostanoğlu, bir astsubaya sarılarak gözyaşı döktü. Babasını 1997 yılında kaybeden, 2001 yılında Uzman Çavuş olan Mehmet Bostanoğlu evli ve 2 çocuk babasıydı. Eşi ve çocukları Şırnak’ta olan şehidin cenazesi Silifke’de toprağa verilecek.

Haberin Devamı

ÅžEHÄ°DE SON VEDA / WEB TV

8 TERÖRÄ°ST ÖLDÃœRÃœLDÃœÂ

Cudi Dağı’nda sürdürülen operasyonda 8 PKK’lı öldürüldü. Yetkililer, öldürülen 8 PKK’lının silahlarının da ele geçirildiÄŸini belirtti. Bombalanan alanlarda arazi tarama çalışmaları sürüyor.  Â

400 JANDARMA OPERASYON YAPTI

BİNGÖL İl Jandarma Komutanlığı’nın il merkezi, Karlıova ve Adaklı ilçelerinde PKK’lılara yardım ve yataklık yapanlara yönelik 16 adrese eşzamanlı operasyon düzenlediğini açıklandı. Jandarma Özel Harekât, komando ve sivil ekiplerden oluşan yaklaşık 400 personelin, zırhlı araç ve helikopter desteğiyle yaptığı dünkü operasyonda, aralarında 3 köy muhtarının da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Bingöl Valiliği’nden operasyonla ilgili yapılan açıklamada, 6 askerin şehit edildiği Sarıyayla Karakolu’na düzenlenen saldırıda gasp edilen makineli tüfeğin de bir depoda bulunduğu belirtildi.
Öte yandan Bingöl’ün Ilıcalar beldesi Yenibaşlar Mezrası’nda da 2 PKK’lı silahlarıyla yakalandı. Görese Dağı’nda ise 21 PKK’lının öldürüldüğü operasyondan kaçan 2 terörist yakalandı. Teröristlerin üzerinde, 2 Kalaşnikof tüfek, 4 el bombası, 9 Kalaşnikof şarjörü ve Amerikan dolarları bulundu.

Haberin Devamı

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ BOSTANOĞLU TOPRAĞA VERİLDİ

CUDİ Dağı’nda güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 35 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Bostanoğlu’nun cenazesi memleketi Mersin’in Silifke İlçesi’nde toprağa verildi.

Silifke Devlet Hastanesi Morgu’ndan alınan evli 2 çocuk babası olan Mehmet Bostanoğlu’nun cenazesi Atik Mahallesi’ndeki annesi Sıdıka Bostanoğlu’nun evinin önüne getirildi. Burada yakınlarının helallik aldığı şehit cenazesi törenin yapılacağı Merkez Alaaddin Camii’ne getirildi. Buradaki törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, İl Jandarma Komutanı Albay Bedri Dursun şehit yakınlarıyla yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Kalabalık, burada sık sık ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı.

Haberin Devamı

Şehidin eşi Gülsüm Bostanoğlu, tabuta sarılıp bir süre gözyaşı döktü. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve bir kadın polis memuru, şehidin eşi Gülsüm ile çocukları Alper ve Batuhan’ı, teselli etmeye çalıştı.

İl Müftüsü Ali Melek’in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Mehmet Bostanoğlu’nun cenazesi Asri Mezarlıktaki Şehitlikte gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!