Şehit üsteğmen Erdoğan'ı 2 bin kişi uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Şehit üsteğmen Erdoğanı 2 bin kişi uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 14:25

Askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan subaylardan Kara Pilot Üsteğmen Taner Erdoğan, memleketi Tokat’ın Erbaa İlçesi’nde düzenlelen törenle toprağa verildi. Şehidin cenazesine yaklaşık 2 bin kişinin yanı sıra Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir de katıldı.

Haberin Devamı

ÇOCUKLUK ARKADAŞINI UĞURLADI / Foto Galeri

Kara Havacılık Okul Komutanlığı’na ait eğitim uçuşu yapan UH-1 tipi askeri helikopterin Ankara Gölbaşı İlçesi Tuluntaş Köyü yakınlarına düşmesi sonucu şehit olan 5 subaydan Kara Pilot Üsteğmen Taner Erdoğan Erbaa ilçesini yasa boğdu. Dün akşam ilçe Devlet Hastanesi morguna getirilen şehit cenazesi, yakınları tarafından sabah saatlerinde morgdan alındı ve Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bulunan baba evine getirildi. Tokat Valisi Şerif Yılmaz, askeri ve sivil erkan, şehidin yakınları, şehit üsteğmenin pilot arkadaşları ve Erbaa halkı cenazeyi karşıladı. Şehit Üsteğmenin babası ve 2 kardeşini Vali Şerif Yılmaz ve törene katılan komutanlar teselli etmeye çalıştı. Şehidin yakınları sinir krizleri geçirdi.

2 BİN KİŞİ UĞURLADI

Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak’ın duasının ardından helallik istendi ve cenaze merkez Büyük Cami’ye götürüldü. Öğle vakti kılınan cenaze namazına şehidin ailesi, yakınları, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Bayraklı, Amasya Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, İl ve İlçe Belediye başkanları, Askeri ve Sivil Erkan katıldı. Cenaze namazının ardından, şehit üsteğmenin Türk Bayrağına sarılı tabutu askeri bando eşliğinde ve omuzlarda Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören alanına getirildi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törende, 27 yaşındaki Kara Pilot Üsteğmen Taner Erdoğan’ın özgeçmişi okundu. Yapılan konuşmaların ardından şehidin cenazesi, doğup büyüdüğü Pınarbeyli Köyü’ne götürülerek burada toprağa verildi.

6 AYLIK EŞİ AYAKTA GÜÇLÜKLE DURDU

Şehit üsteğmenin 6 ay önce yaşamını birleştirdiği eşi, çocukluk aşkı Avukat Gonca Erdoğan, cenaze töreninde kadın astsubayların yardımı ile ayakta durabildi. Düğünden sonra eğitim nedeniyle ancak hafta sonları görüşebilen genç çift, bir ay sonra Ankara’daki eğitimin bitmesiyle İzmir’de hazırladıkları evlerine taşınmayı planlıyordu. Şehit Taner Erdoğan’ın babası Behlül Erdoğan’ın koluna ise Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir girdi ve aileye başsağlığı diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!