Şehitlere acı veda... Gözyaşları sel oldu: Şehitler son yolculuğuna uğurlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Şehitlere acı veda... Gözyaşları sel oldu: Şehitler son yolculuğuna uğurlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2024 16:32

Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üs noktasına sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan şehitler son yolcuklarına uğurlanıyor. Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir, memleketi Kahramanmaraş’ta, Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın memleketi Adıyaman’da, Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün’ün cenazesi memleketi Gaziantep'te son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Şehit Müslüm Özdemir için Dulkadiroğlu ilçesi Şerefoğlu Mahallesi mezarlığında cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazının ardından şehidin öz geçmişi okundu. Şehidin cenaze namazını İl Müftüsü Abdurrahman Kotan kıldırdı. Helalliğin alınmasının ardından askerlerin omuzlarına alınan Şehit P. Söz. Er. Müslüm Özdemir’in cenazesi dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitlere acı veda... Gözyaşları sel oldu: Şehitler son yolculuğuna uğurlanıyor

Cenaze törenine sivil ve askeri erkanın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 2 kız kardeşi olan ve 1 yıl önce göreve başlayan şehit Özdemir’in tek isteğinin ise depremde yıkılan evlerinin yerine yeni ev almak olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ ER EMRULLAH GÜLMEZ'İN CENAZESİ MEMLEKETİNE GETİRİLDİ  

Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından uçakla Kahramanmaraş'a getirilen sözleşmeli er Emrullah Gülmez'in cenazesi havalimanında Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, yerel yöneticiler ile şehitlerin yakınları karşıladı. Tören mangası tarafından uçaktan alınan Türk bayrağına sarılı cenazeler, daha sonra araca taşındı.

Haberin Devamı

Şehitlere acı veda... Gözyaşları sel oldu: Şehitler son yolculuğuna uğurlanıyor

Şehit Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir, ikindi vakti düzenlenecek tören için Şerefoğlu Mahallesi'ne uğurlandı. Yarın toprağa verilecek Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez'in cenazesi ise morga götürüldü.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ SERKAN SAYIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın’ın Türk bayrağına sarılı naaşı uçakla Adıyaman Havalimanına getirildi. Havalimanından alınan şehidin cenazesi, önce baba evine sonra Adıyaman Belediyesi Yeni Mezarlık Camiine getirildi.

Şehitlere acı veda... Gözyaşları sel oldu: Şehitler son yolculuğuna uğurlanıyor

Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Şehit Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın, Adıyaman Şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Cenaze namazına, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Osman Varol, 2. Ordu İd. Kur. Ybşk Tuğ. General Mustafa Er, Milletvekili Mustafa Alkayış, Hüseyin Özkan, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve çeşitli kamu kurum ve kuruluş müdürleri, şehidin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

Emine Sayın ve Hacı Ali Sayın çiftinin 6 çocuğundan biri olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın’ın bekar olduğu, ağabeyi Murat Sayın’ın da astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi.

ŞEHİT PİYADE UZMAN ÇAVUŞ GÜN, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün’ün (28) cenazesi, memleketi Gaziantep'te toprağa verildi.

Şehitlere acı veda... Gözyaşları sel oldu: Şehitler son yolculuğuna uğurlanıyor

Haberin Devamı

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün'ün, Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze töreni için Bahaeddin Nakıpoğlu Camisi'ne getirildi. Buradaki törene; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Şehit Gün'ün tabutuna sarılan babası Süleyman Gün ile yakınları, uzun süre gözyaşı döktü. Anne Hatice Gün ise oğlunun tabutuna dokunarak ağladı. Bekar olan şehit Gün'ün cenazesi, ikindi vakti Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'ın kıldırdığı namazın ardından asri mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.

ŞEHİT SÖZLEŞMELİ ER ATAR'IN CENAZESİ, SAMSUN'A GETİRİLDİ

Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar’ın cenazesi, askeri uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı’na getirildi. Şehidin cenazesini yakınlarının yanı sıra Samsun Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, askeri ve mülki erkan karşıladı. Karşılamada şehidin bazı yakınları baygınlık geçirdi. Şehit Atar’ın cenazesi, cenaze aracıyla Ordu’nun Ünye Devlet Hastanesi’nin morguna götürüldü.

Şehitlere acı veda... Gözyaşları sel oldu: Şehitler son yolculuğuna uğurlanıyor

Şehit İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar’ın cenazesi, memleketi Ordu’nun Ünye ilçesindeki İkizce Merkez Camiinde yarın öğle namazına müteakip düzenlenecek tören ve kılınacak cenaze namazının ardından Bolluk Mahallesi Kabakkeriş mevkisinde bulunan aile mezarlığında toprağa verilecek.

Bekar olan şehit Murat Atar'ın, 8 aylık eğitimin ardından 2 ay önce göreve başladığı bildirildi. 4 kardeş olan şehit Atar'ın babası Vahip Atar'ın, 2021 yılında Ordu'nun Ünye ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ KÖROĞLU'NUN CENAZESİ, ORDU'YA GETİRİLDİ

Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, bir üs noktasına sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu'nun naaşı, Şırnak’ta 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından, askeri uçakla memleketi Giresun'un Görele ilçesine gönderilmek üzere askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanı'na getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında taşınarak, cenaze aracına götürüldü.

Şehitlere acı veda... Gözyaşları sel oldu: Şehitler son yolculuğuna uğurlanıyor

Şehidin cenazesini, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Ordu Valisi Muammer Erol, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işıkgezmiş, MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, Giresun İl Jandarma Komutanı Albay Özgür Özel, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, Ordu İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, askeri ve mülki erkan, şehidin babası Şerif Ali Köroğlu, annesi Fatma Köroğlu, kız kardeşleri Elvin Yayla (28), Emine Güneş (27), Eda Köroğlu (25) ile şehidin yakınları karşıladı.

Şehit Köroğlu'nun cenazesi havalimanındaki törenin ardından, cenaze aracıyla Giresun'un Görele Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü. Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu'nun cenazesi, yarın ilçeye bağlı Çatakkırı Köyü'ne götürülüp, törenle toprağa verilecek.

ŞEHİT ÜSTEĞMENİN CENAZESİ MEMLEKETİ AKSARAY’A ULAŞTI

Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Üsteğmen Gökhan Delen (31) şehit düştü. Şehit Üsteğmen’in acı haberi gece yarısı Aksaray merkez Ereğli Kapı Mahallesi’nde bulunan baba ocağına ulaştı. Şehidin cenazesi sabah saatlerinde Şırnak 23. Tümen Komutanlığı’nda yapılan resmi törenin ardından havayolu ile Nevşehir Kapadokya Havalimanına getirildi. Buradan karayolu ile Aksaray’a getirilen şehidin cenazesi, Somuncu Baba Külliyesi morguna alındı. Şehit Üsteğmen Delen’in cenazesinin yarın öğle namazına müteakip Ulu Camii’nde kılınacak cenaze namazı ile Aksaray Şehitliğine defnedileceği öğrenildi.

ŞEHİT YAKINLARI: “DİMDİK DURACAĞIZ”

Şehit Üsteğmen Delen’in cenazesi, askeri heyet ve ailesi tarafından karşılandı. Memleketi Aksaray’da Somuncu Baba Külliyesine getirilen şehidin cenazesi gözyaşları ile karşılanırken, şehidin kız kardeşleri Büşra ve Esra’nın feryadı ise yürek dağladı. Öte yandan şehidin yakınları Ereğli Kapı Mahallesi’ndeki baba ocağında acı bekleyişini sürdürdü.

Şehidin İstanbul’da yaşayan halası Havva Ana Baydar (67), yeğenini uzun zamandır göremediğini belirterek, “O görevindeydi ben İstanbul’daydım. Telefon açtılar biz de inanamadık. Dik duruyoruz. Düşmanlara fırsat vermeyeceğiz. Dik geldik, dik de gideceğiz. Vatan bölünmez, kurban olduğum Allah onları bildiği gibi yapsın. Şehit olsun cennete gitsin. Bizim de bir hayırlı çocuğumuz olsun. Allah’ım kimseye yaşatmasın ama yaşadıktan sonra da inşallah dik duracağız” dedi.

“PEYGAMBER EFENDİMİZE DE KOMŞU OLDU”

Şehidin kuzeni Mustafa Baydar (44) ise, “Şehidimiz mütevazi efendi düzgün bir insandı. Ama alın yazısı bu şekilde oldu. Hain saldırıda hain teröristlerin pususunda şehit oldu. Şehitlik mertebesini kazandı. Bence en güzel mertebeyi kazandı. Peygamber Efendimize de komşu oldu. Ama biz dediğimiz gibi dik duracağız. Göğsü kabarık duracağız. Onları sevindirmeyeceğiz. Bizler var oldukça onların hiçbir zaman yüzü gülmeyecek. Askeriye hayali vardı. Yani subaylık hayali vardı. Okudu ve oldu. Başarılıydı, azimliydi" diye konuştu.

ŞEHİT KEMAL BATUR'UN NAAŞI NEVŞEHİR'DE KARŞILANDI

Kuzey Irak'ta Pençe Kilit Harekatı Bölgesi'nde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur'un cenazesi Nevşehir Kapadokya Havalimanı'na getirildi.

Şehitlere acı veda... Gözyaşları sel oldu: Şehitler son yolculuğuna uğurlanıyor

Havalimanında şehit için tören düzenlendi. Düzenlenen törene Nevşehir Valisi Ali Fidan, Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, il protokol üyeleri, askeri erkan ve şehit yakınları katıldı. Tören sırasında bazı şehit yakınları ayakta durmakta güçlük çekti. Bir şehit yakını, "Bugün ağlamak yok, bugün düğün günü" dedi.

Düzenlenen törenin ardından Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur'un naaşı ise Niğde'ye uğurlandı.

ŞEHİT MUHAMMED TUNAHAN EVCİN'İN NAAŞI ESKİŞEHİR'E GETİRİLDİ

Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin’in Türk bayrağına sarılı cenazesi, Şırnak 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından Eskişehir’e getirildi.

Şehitlere acı veda... Gözyaşları sel oldu: Şehitler son yolculuğuna uğurlanıyor

Uçakla getirilen Şehit Evcin’in cenazesini Eskişehir 1’inci Ana Jet Üssü'nde; ailesi ile yakınlarının yanı sıra Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ile askeri erkan karşıladı. Şehit Evcin, yarın Reşadiye Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Alpu ilçesine bağlı Bozan Mahallesi’nde toprağa verilecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!