Şehit polislerin cenaze töreni

Güncelleme Tarihi:

Şehit polislerin cenaze töreni
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2000 00:00

Gaziosmanpaşa'da, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı otobüse yapılan silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memurları Tahir Toka ve Mehmet Ali Acuz'un cenazeleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından memleketlerine götürüldü.

Adli Tıp Kurumu'ndan yakınları ve meslektaşları tarafından alınan Tahir Toka ve Mehmet Ali Acuz'un Türk Bayrağı'na sarılı tabutları, saat 12.00 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek katafalka konuldu.

Şehit cenazelerinin tören alanına getirilişi sırasında, Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası'na tepki gösteren bazı şehit yakınları, "Katiller salınsın da 6 aylık çocuğa kim cevap verecek" dediler.

İçişleri Bakanı Tantan, Emniyet Genel Müdürü Turan Genç, İstanbul Valisi Erol Çakır, İstanbul Merkez Komutanı Tümgeneral Gaffur Aksu, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'nı temsilen Tuğamiral Özbek Gürgün, İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz, İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çitici ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun da katıldığı törende, şehit polislerin meslektaşları ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Törene, 6 aylık kızı İlayda ile katılan şehit Tahir Toka'nın eşi Leyla Toka, fenalık geçirdi.

Törende hazır bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda polis, sloganlarını sürdürürken, Emniyet Müdürü Abanoz, Türk polisinin ''kefeni boynunda'' gezdiğini belirterek "Onlar kurşun çekirdeği ile iftar ettiler, biz rahat iftar yapalım diye" şeklinde konuştu.

Törenin ardından şehit polisler Tahir Toka ve Mehmet Ali Acuz'un naaşları, meslektaşlarının omuzlarında cenaze araçlarına konuldu.

Şehit polislerden Tahir Toka'nın cenazesi karayoluyla memleketi Kahramanmaraş'a, Mehmet Ali Acuz'un cenazesi ise havayoluyla Hatay'a götürülmek üzere Emniyet'ten çıkartıldı.

Bu arada İçişleri Bakanı Tantan, basın mensuplarının olayla ilgili yönelttiği soruları cevaplamadan Emniyet Müdürü Abanoz'un makam odasına çıktı.

Ağar'ın çelengine tepki

Cenazenin kortej halinde taşınması sırasında 2 kişinin,üzerinde İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar'ın ismi bulunan bir çelengi,cenaze aracının önünde taşımak istediği fark edildi. Bu duruma tepki gösteren polis memurları, 'Çelenk göndereceğine kendisi gelseydi' diyerek, çelengi kortejden çıkartıp yol kenarına attılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!