Şehit oğlu için ihmal davası

Güncelleme Tarihi:

Şehit oğlu için ihmal davası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 20:38

MALATYA'da, iki RF-4E tipi uçağın düşmesi sonucu şehit olan 4 pilottan Hava Üsteğmen Onur Özkaya'nın ailesi, olayın tüm detaylarıyla aydınlatılması için hukuk mücadelesi başlattı.

Haberin Devamı

Kendisi de Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda uzun yıllar uçakların bakımından sorumlu olarak görev yapan emekli astsubay Cengiz Özkaya, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na maddi ve manevi tazminat davası açtı. Oğlunun şehit olduğu uçakları çok iyi bildiğini belirten Özkaya, şunları söyledi: "Uçakların düştüğü dağı görmelerine rağmen yüksekliklerinin ne kadar olacağı talimatının yanlış verildiğini düşünüyorum. Çünkü pilotlar o zaman radarları olmadığı için bilemezler ne kadar yükseklikte olmaları gerektiğini. Kazada ihmal görüyorum. Yaklaşma kontrol merkezi gerekli talimatları doğru verse, bu acı yaşanmayacaktı. Bu tür kazalarla biten küçük ihmaller sonrasında, 'Kıl payı kurtulduk', 'Verilmiş sadakamız varmış', 'Ucuz atlattık' denmeseydi, bu kaza olmayacaktı. Geçmişteki hataların üzerine gidilmemiş."
24 Şubat’taki kazada Kurmay Pilot Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Yasin Atalay ve Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci de şehit olmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!