Şehit babasından Bakan'a ağır sitem

Güncelleme Tarihi:

Şehit babasından Bakana ağır sitem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Türk'le konuşması engellenen şehit babası Hasan Yardım, Bakan'a, ‘‘Beni dinlemezseniz bir daha buraya gelemezsiniz’’ dedi. Türk ise şehit ailelerinin sorunlarıyla her zaman ilgilendiklerini söyledi.

ADALET Bakanı Hikmet Sami Türk, Vakfıkebir Öğretmenevi'nde kendisine söz verilmeyen bir şehit babasından ağır bir sitem işitti. Türk, öğretmenevinde son olaylara değinen bir konuşma yaptı. Türk'ün konuşmasının ardından söz almak isteyen, ancak bazı partililerce konuşmasına izin verilmeyen şehit babası Hasan Yardım, bakana seslenerek, ‘‘Beni dinlemezseniz bir daha buraya gelemezsiniz ve oy da alamazsınız’’ diyerek konuşmak isteğini söyledi. Asteğmen oğlu Gürkan Yardım'ın 1999'da Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde görevliyken şehit edildiğini belirten Hasan Yardım, ‘‘Oğlumun ölüm raporlarının hepsi çelişkiliydi. Oğlumun şehit olmasına hiçbir açıklık getirilmedi. Ne için şehit oldu? Kim tarafından şehit edildi, o bile belli değil. Oğlumun şehit olmasından sonra kısmi felç geçirdim. Sorunlarımızla kimse ilgilenmedi’’ dedi. Türk ise ‘‘Devlet her zaman şehitlerinin ve ailelerinin yanındadır. Sizinle sorunlarınızla her zaman ilgilenmeye hazırız’’ yanıtını verdi.

Türk, ‘Hayata Dönüş Operasyonu’ sırasında Çanakkale E Tipi Cezaevi'nde şehit edilen Jandarma Komando Er Mustafa Mutlu'nun Trabzon'un Ortahisar Mahallesi'nde oturan ailesini ziyaret etti. Türk, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından şehit ailesine yapılan 2.5 milyar liralık yardım çekini, şehit erin babası Ahmet Mutlu'ya verdi. Türk'ü görünce duygularına hakim olamayan Ahmet Mutlu gözyaşlarına boğuldu. Türk, ‘‘Söylenecek hiçbir söz acınızı hafifletemez, ancak bu yardımı lütfen kabul edin’’ dedi. Trabzon Limanı'nda geçici işçi olarak çalıştığını belirten Ahmet Mutlu kadro, kızları Yasemin ve Tuğba ise iş talebinde bulundular. Türk de acılı ailenin tüm istekleriyle ilgileneceği sözünü verdi.

Tantan, geleneğe uygun davranmıyor

BAYRAM tatili nedeniyle memleketi Trabzon'a gelen Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'la aralarında geçen tartışmalar konusunda, Tantan'ı devlet geleneklerine uygun davranmamakla suçladı. Türk, önceki akşam Zigana TV'deki canlı yayına katıldı. Tantan'ın Türk devlet geleneğine uygun davranmadığını söyleyen, ancak aralarında bir dargınlığın asla sözkonusu olmadığını belirten Türk, ‘‘Aynı hükümette görev yapan insanlar arasında böyle bir şey kesinlikle olamaz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!