Şehit ateşi Savaştepe'ye düştü

Güncelleme Tarihi:

Şehit ateşi Savaştepeye düştü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 12:32

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin askeri konvoya yönelik saldırısı ardınan çıkan çatışmada şehit düşen 5 askerden Balıkesirli Piyade Komando Uzman Çavuş İsmail Zengin’in Balısekir’in Savaştepe İlçesi’ndeki ailesi acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Şehit Uzman Çavuş Zengin’in bir süre önce nişanlandığı ve düğün hazırlığı yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Şemdinli İlçesi’ne bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasındaki yolda dün PKK’lı teröristlerin döşediği patlayıcı askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatmasının ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çatışmada, piyade komanda Uzman Çavuş 27 yaşındaki İsmail Zengin’in de aralarında bulunduğu 5 asker şehit düşerken 7 asker de yaralandı. Şehit İsmail Zengin’in Balıkesir’in Savaştepe İlçesi’nde oturan ailesine acı haberi Savaştepe Kaymakamı Ahmet Karakaya ve Garnizon Komutanı Hamza Çil verdi. Şehidin annesi Aynur ile babası Rıfat Zengin ve kardeşleri sinir krizi geçirdi. Adeta yıkılan şehit ailesini Kaymakam Karakaya sakinleştirmeye çalıştı.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞTAN GERİYE BU FOTOĞRAFLAR KALDI

Şehidin evinin önünde kurulan taziye çadırında Kur'an-ı Kerim okundu. Acı haberi alan şehidin kız kardeşi Pınar Zengin, fenalık geçirdi. Teröre lanet okuyan Zengin'i yakınları teskin etmeye çalıştı. Zengin'in nişanlısı da şehidin fotoğrafını elini alarak gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Acılı Baba Rifat Zengin, konuşacak, söyleyecek sözünün bulunmadığını belirterek, “Devlet çözümünü bulsun. Devlet var. Devlet baba var. Yapılması gereken ne varsa yapılsın. Vatan sağ olsun. Diyeceğim başka bir şeyim yok. Kasım ayında bir oğlumu daha askere gönderiyorum. Bu vatan için feda olsun” dedi. Oğlunun en son bayram öncesi izne geldiğini anlatan Zengin, bayramlaşıp helalleştiklerini söyledi.

Kasım ayında askere gideceği öğrenilen Zengin'in kardeşi Coşkun Cengiz Zengin de kendisine baş sağlığı dileyen Vali Vekili'ne “Ağlamayacağım. Dimdik ayakta duruyorum, yıkılmayacağım. Onları sevindirmeyeceğim. Ağabeyim aslanlar gibi çarpıştı, şehit düştü” dedi. Zengin, kendisinin de askere gideceğini ve vatan için çarpışacağını belirtti.

Biri kız 4 kardeşli bir ailenin en büyüğü olan Zengin'in, askerden geldikten sonra bir yıl işsiz kaldığı ve daha sonra uzman erbaş olarak göreve başladığı belirtildi. Şehidin, Diyarbakır'da vatani görevini yapan kardeşlerinden Hakan Zengin'in de bir hafta önce terhis olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

DÜĞÜN HAZIRLIĞI YAPIYORDU

Bir süre önce Makbule Kartefe ile nişanlandığı belirtilen 1’i kız 3 kardeşi bulunan Uzman Çavuş Zengin’in düğün hazırlığı yaptığı ifade edildi. Vatani görevini tamamladıktan sonra orduda kalan ve 3 yıldan bu yana piyade uzman çavuş olarak görev yapan İsmail Zengin’in Bolu 2’nci Komando Tugayı’ndan operasyonlar için arkadaşlarıyla geçici görevle Hakkari’ye gönderildiği belirtildi. Şemdinli’deki mayınlı pusuda şehit düşen askerlerin cenazeleri Van’da düzenlenecek askeri törenin ardından askeri uçakla memleketlerine gönderilecek. Zengin’in cenazesi Savaştepe’de toprağa verilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!