MSB acı haberi duyurdu! Irak'ta 2 asker şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

MSB acı haberi duyurdu Irakta 2 asker şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2022 21:11

Irak’ın kuzeyinde teröristler tarafından üs bölgesine açılan taciz atışı sonucu Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer'in şehit olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Irak'ın kuzeyinde Akıncı Üs Bölgesi'ne bölücü terör örgütü mensupları tarafından taciz ateşi açıldı. Açılan hain taciz ateşi sonucu Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer şehit oldu. Şehit olan Mustafa Öztürk'ün acı haberi, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi Karaman Mahallesi'nde yaşayan ailesine verildi. Acı haberin ardından şehidin baba evi ve mahallesine Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan baba Hasan ile anne Zeliha Öztürk ise gözyaşı döktü.

Bekar olduğu öğrenilen ve 7 kardeşi bulunan şehit Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk'ün, yarın Karaman Mahallesi'nde düzenlenecek resmi törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

BAKAN AKAR'DAN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk için taziye mesajı yayımladı. Akar, "Kahraman silah arkadaşımız, 6 Kasım 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer için de bir taziye mesajı yayımladı. Akar, "Kahraman silah arkadaşımız, 6 Kasım 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

MSB YARALANAN ASKERİN DE ŞEHİT OLDUĞUNU DUYURDU

MSB'nin yaptığı açıklamada "Irak'ın Kuzeyinde 6 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından bir Üs Bölgemize yapılan taciz atışı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" denildi.

HATAY’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Esmer’in Esenlik Mahallesi’ndeki evine gelen askeri yetkililer, acı haberi şehidin anne ve babasına verdi. Acı haberi alan ailenin yakınları ve komşuları, taziye için şehidin baba evine akın ederken, çevreye Türk bayrakları asıldı. Bekar olduğu öğrenilen Şehit İsmail Esmer’in, bugün ikindi namazının ardından Altınözü ilçesi Tokdemir Mahallesi’nde düzenlenecek törenle toprağa verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

MSB acı haberi duyurdu Irakta 2 asker şehit oldu


ŞEHADETE GİDECEĞİNİ SÖYLEYİP, VİDEO ÇEKMİŞ

Şehit İsmail Esmer’in silah arkadaşlarıyla birlikte, ne zaman çekildiği bilinmeyen videoda saldırı olduğu ve cennete gideceklerini söylediği ortaya çıktı. Şehidin kendi çektiği videoda, "Az önce bir saldırı oldu. Bugün son görüntülerimiz olacak, cennete davetliyiz. Ölürsek hakkınızı helal edin" dediği anlar yer aldı. Gülerek arkadaşlarına seslenen Şehit İsmail Esmer’in "Son hatıramız kalsın" dediği görülürken, bir silah arkadaşının ise "Hep böyle video çekildikten sonra şehit oluyorlar değil mi" diye cevap verdiği görüntüye yansıdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!