Şehit astsubaya hazin tören

Güncelleme Tarihi:

Şehit astsubaya hazin tören
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2007 15:40

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesi, İncebel ile Küpeli dağlarında yapılan operasyonda PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen 22 yaşındaki Piyade komando Astsubay Hüseyin Ateş, memleketi Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde düzenlenen askeri törenin ardından doğum yeri Vakıf Belören Köyü'nde toprağa verildi. Şehidin babası Metin Ateş, Amerika uşaklarını sevindirmemek için ağlamayacağını söyledi ve tören boyunca ağlamadı.

Haberin Devamı

2 yıllık asker ve bekar olan Astsubay Hüseyin Ateş'in cenazesinde PKK lanetlendi. Şehit askerin cenazesine Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesigioğlu, Vali Mustafa Kara, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Kastamonu Milletvekilleri MHP’li Mehmet Serdaroğlu ve AKP’li Musa Sıvacıoğlu ile çok sayıda bürokrat, siyasetçi ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Sabah saatlerinde ilk olarak Kastamonu’ya getirilen şehidin cenazesi, Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi morguna, ardından da memleketi Taşköprü’ye getirildi. Taşköprü Devlet Hastanesi morguna alınan şehidin cenazesi, burada ailesine gösterilerek son kez vedalaşması sağlandı. Hastane önünde bekleyen gazetecilere seslenen şehidin babası Metin Ateş, “Amerika uşaklarını sevindirmemek için ağlamayacağım” dedi ve tören boyunca ağlamadı. Törende şehidin annesi Türkan Ateş ise terör örgütünün ülkeden silinmesini isterken gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Hastaneden bir manga asker tarafından alınan şehit Astsubay Ateş’in cenazesi, tören için Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran 20 bin kişinin bulunduğu alana getirildi. Bu sırada şehit askerin yakınlarının feryadı yürekleri dağladı. Şehidin annesi Türkan Ateş başta olmak üzere babaannesi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan kardeşi Hülya ve diğer yakınları tabutunun başında ağlayarak teröre lanet yağdırdılar. Askerlerin ve yakınlarının yardımı ile tabutun başından ayrılan şehidin akrabaları, tören boyunca gözyaşlarını tutamadılar.

Tören alında bulunan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, şehit babasını teselli etmeye çalıştı. Törende konuşan Kastamonu Jandarma Alay Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Mustafa Koç, terörle mücadalenin son terörist yok oluncaya kadar devam edeceğini söyledi. Vali Mustafa Kara ise, devlet olarak şehit yakınlarının her zaman yanında olduklarını söyledi.

Kastamonu Müftüsü Fuat Altıntaş tarafından kılınan cenaze namazı sonrasında hep birlikte şehit Astsubay ve şehitler için dualar edildi.

Haberin Devamı

Şırnak’ta şehit düşen ve bekar olan Astsubay Çavuş Hüseyin Ateş’in birliğinin Bolu’da olduğu ve yaklaşık 1.5 ay önce Şırnak’a geçici görevle gittiği öğrenildi. Şehit askerin cenaze töreninde vatandaşlar ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı. Şehid asker Ateş'in cenazesi tören alanından ayrılırken, vatandaşlar tarafından alkışlarla uğurlandı. Şehidin cenazesi Taşköprü’nün Vakıf Belören Köyü’nde toprağa verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!