Şehit astsubay Mekan Şahin geçici görevle Hakkari'ye gitmişti

Güncelleme Tarihi:

Şehit astsubay Mekan Şahin geçici görevle Hakkariye gitmişti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 12:00

HAKKARİ Çukurca’da terör örgütü ile girilen silahlı çatışmada sağlıkçı astsubay üstçavuş Mekan Şahin şehit düştü. Eşinin görevde olması nedeniyle Sakarya’nın Arifiye İlçesi’ndeki baba ocağına gelen Aynur Şahin’e eşinin şehit olduğu haberi verildi. Aynur Şahin ile ailesi büyük üzüntü yaşarken, şehidin 5 yaşındaki oğlunun babası geldiğinde saçlarını kestireceğini belirterek, babasını beklemesi yürek burktu.

Haberin Devamı

Çukurca’da PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Sağ. Asb.Üçvş. Mekan Şahin’in şehit olduğu haberi Mamak ilçesi Akşemsettin Mahallesi’nde oturan ailesine sağlık ekipleri eşliğinde askeri yetkililer tarafından verildi.

Mekan Şahin’in Kayseri’de görev yaptığı ve Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde geçici görev için gittiği belirtildi. Mekan Şahin’in evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Şehit astsubay Mekan Şahin geçici görevle Hakkariye gitmişti

Kayseri Komando Tugayı’nda görevli sağlık astsubay üstçavuş Mekan Şahin, görevli olarak Hakkari’ye giderken, Kayseri’de oturan eşi Aynur Şahin ise oğlu Bedirhan ile birlikte Sakarya’nın Arifiye İlçesi Hacıköy Mahallesi’nde oturan babasının yanına geldi.

Haberin Devamı

Astsubay Mekan Şahin Hakkari’de şehit düşerken, eşi Aynur Şahin’e acı haber verildi. Arifiye Kaymakamı Muhsin Çatmadım ve askeri yetkililer aileye Mekan Şahin’in şehit düştüğünü haberini verirken, ailenin acısına ortak oldular.

Şehit astsubay Mekan Şahin geçici görevle Hakkariye gitmişti

Aynur Şahin ve ailesi büyük üzüntü yaşarken, eve Türk bayrağı asıldı. Ailenin komşuları ve yakınları başsağlığı için eve geldi. Aynur Şahin, Türk bayrağını boynuna takarken, yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

Şehit astsubay Mekan Şahin geçici görevle Hakkariye gitmişti

Şehit astsubay üstçavuş Mekan Şahin, oğlu ile

Damadının şehit olmasının üzüntüsünü yaşayan Recep Kaplan, "Bu görev vatan ve millet için. Allah mekanını cennet eylesin. Biz de bir acı yaşıyoruz, kolay bir acı değil. Oğlu 5 yaşında benim yanımda kalıyor. Özenle babasının yokluğunu hissettirmedik. Arkadaş gibi davrandım. Babası gelmeden tıraş olmaya götüremedik. ’Babam gelsin öyle tıraş olacağım’ demişti. Bir aydır tıraş olmuyor" dedi.

Haberin Devamı

Mekan Şahin’in Ankara’da düzenlenecek törenle toprağa verileceği belirtildi. (Tahsin GÜNER - Muhammet BAYRAM / ANKARA - Aziz GÜVENER/ARİFİYE(Sakarya) (DHA) 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!