Şehit Astsubay Eryılmaz'ın cenazesi Ankara'ya gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit Astsubay Eryılmazın cenazesi Ankaraya gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 12:49

Giresun'da askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Ahmet Eryılmaz'ın cenazesi, Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Kışlası'nda düzenlenen törenin ardından Ankara'ya gönderildi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise şehit Astsubay Eryılmaz'ın eşi ve kızına sarılarak onları teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

ŞEHİT EŞİ VE KIZI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

GİRESUN'DA OPERASYON BAŞLATILDI

Kışlada düzenlenen törene, şehit astsubayın ailesi ve yakınlarıyla birlikte Giresun Valisi Mustafa Yaman, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, Adalet Komisyonu Başkanı Halil Adıgüzel, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve amirleri ile askeri yetkililer katıldı.

Kışladan çıktığı sırada ellerinde Türk bayraklarıyla ambulansın önünü kesen bir grup, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Şehidimiz hakkını helal et bize” sloganları atarak, dua ettiler.

Giresun'dan ambulansla Samsun'a getirilen Şehit Jandarma Astsubay Eryılmaz'ın cenazesi Samsun Çarşamba Havaalanı'na götürüldü.

Burada askeri uçağa alınan cenaze, Kırıkkale'ye götürülmek üzere Ankara'ya gönderildi. Cenazeyle şehit astsubayın eşi Tülay Eryılmaz ve kızı Ecem (12) de Ankara'ya gitti.
 
Vali Hasan Basri Güzeloğlu, başsağlığı dilediği şehit yakınlarını teskin etmeye çalıştı. Cenazenin gönderilmesi sırasında Garnizon Komutan Yardımcısı Kurmay Albay İbrahim Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da aralarında yer aldığı çeşitli kuruluşların ilgilileri de havaalanında hazır bulundu.
Şehit Astsubay Eryılmaz'ın cenazesi, memleketi Kırıkkale'de, Yenimahalle Atatepe Camisi'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından Kırıkkale Şehitliği'ne defnedilecek.

Dereli ilçesinin Tamdere köyündeki Kanlıhan Köprüsü'nden dün askeri aracın geçtiği sırada, köprü kenarına döşenen mayının patlaması sonucu jandarma astsubay Ahmet Eryılmaz şehit olmuş, jandarma erler Osman Kaya ile Erdem Ay yaralanmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!