Şehit asteğmen memleketi Adana'da toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit asteğmen memleketi Adanada toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2008 15:19

İSTANBUL 1'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda vatani görevini yaparken terhisine 72 gün kala elektrik akımına kapılarak şehit olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTU) Elektrik Elektronik Bölümü mezunu 30 yaşındaki Asteğmen Zafer Oluk, memleketi Adana’da törenle toprağa verildi.

Sabancı Merkez Cami’nde düzenlenen törene Adana Vali Vekili Mehmet Demir, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Cengiz Akın, İncirlik Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yılmaz Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Aytaç Bilgen, ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit asteğmenin bir süre önce nikahlandığı ve düğün hazırlığı yaptığı eşi Gülden Oluk, yüksek öğrenimini yaptığı Norveç’ten gelerek cenazeye katıldı. Eşinin tabutuna sarılarak uzun süre ayrılmayan Oluk, tören boyunca gözyaşı döktü. Törene koluna takılan serumla katılan şehidin annesi Müşerref Oluk ise oğlunun tabutuna sarılarak, “Beni şimdiye kadar hiç üzmedin. Ancak bu kez üzdün” diyerek gözyaşı döktü.

Şehit asteğmen, Adana Müftüsü Mehmet Barış’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından asri mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!