Şehit annesinin en acı günü

Güncelleme Tarihi:

Şehit annesinin en acı günü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2010 13:13

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde, teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan 2 askerden uzman çavuş 23 yaşındaki Metin Can memleketi Adana'nın kozan ilçesinde toprağa verildi.

Oğlunu Anneler Günü'nde toprağa veren anne 46 yaşındaki Seçil Can, “Anneler Günü’nü böyle mi kutlayacaktın. Şimdi elimi öpmeni değil, cenazeni bekliyorum” diye gözyaşı döktü. Baba, 52 yaşındaki Güngör Can da, “Vatan sağolsun, ama bizi yönetenler kahrolsun” dedi.

Şehit nedeniyle birçok ev ve işyerine Türk bayraklarının asıldığı Kozan’da, bekar olan şehit Metin Can’ın Türkeri Mahallesi’ndeki baba evinin önünde de taziye çadırı kuruldu. Şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan araçlar siyah kurdele ve Türk Bayrağı astı. Evinde oğlunun cenazesinin gelmesi beklerken yakınlarının güçlükle teselli etmeye çalıştığı 2’si erkek 4 çocuk annesi Seçil Can, “Sana doyamadım. Her Anneler Günü’nde beni telefonla arardın. Elimi öpmesen bile telefonla Anneler Günü’mü kutlardın. Şimdi telefonunu değil, cenazeni bekliyorum. Seni öpmeye kıyamazdım. Anneler Günü’nü böyle mi kutlayacaktın?” diye ağıt yaktı.

OĞLUNUN ARKADAŞLARI ÇİÇEK GÖNDERDİ

Vali Yardımcısı Fikret Deniz, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Belediye Başkanı AK Partili Kazım Özgan, şehit babası Güngör Can ile birlikte taziyelerin kabul edildiği çadıra, akrabalarının kolları arasında güçlükle gelen anne Can, oğlunun arkadaşlarının Anneler Günü nedeniyle gönderdiği ve elinde taşıdığı çiçekleri gösterip, ağladı. Oğlunun parmağına taktığı komando yüzüğünü de parmağına takan şehit annesi, “Her Anneler Günü’nde oğlum bana çiçek gönderirdi. Bu çiçeği oğlumun arkadaşları göndermiş. Allah’a emanet ediyorum. Oğlum bu şehitliğe layıktı. Benim yüreğim yanıyor. Başka annelerin canı yanmasın. Dik duracağım. Onlara yenik düşmeyeceğim, yüzlerini güldürmeyeceğim” diye konuştu.

KARDEŞİ: PİLOT OLUP ONLARI ÖLDÜRECEĞİM

Metin Can’ın şehit olmasıyla, ailenin tek erkek çocuğu kalan, askeri kıyafet giyen ve yakasında şehit ağabeyinin fotoğrafını taşıyan ilköğretim 3'üncü sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Mete Can, “Ben pilot olacağım, savaş uçağı kullanacağım. Düşmanlarımızı öldüreceğim, ağabeyimi şehit edenleri öldüreceğim” dedi.

BABANIN TEPKİSİ

Oğlunu yanına alan baba Güngör Can da, “Bu oğlum da asker olacak. Bunu da oraya göndereceğim. Oğluma söz verdim, ağlamayacağım. Vatan sağ olsun, ama, bizi yönetenler kahrolsun. Hakkımı helal etmiyorum” diye konuştu.

Baba Can, şehit oğlunun cenazesinin eve getirilişini, 5 metrelik Türk Bayrağı’nı elbise gibi vücuduna sarıp, küçük oğlu Mete’yi de koruyucu kanatlar altına alır gibi bayrağın altına alarak bekledi. Şehidin Adana Askeri Hastanesi morgunda bulunan cenazesinin eve getirilmesinin ardından ağıtlar yükseldi. Babaevinde kısa süre bekletilen cenaze, yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı konvoyla törenin yapılacağı Hoşkadem Camii’ye götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!