Şehit annesinin albümü

Güncelleme Tarihi:

Şehit annesinin albümü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2006 00:51

Ahaber tez ulaşmış, Mersin’deki eve ateş düşmüştü bile. Anne Sultan Vural elindeki fotoğrafa bakıp bakıp ağlıyordu. 2 şehit vardı fotoğrafta. Biri oğlu Özhan, diğeri kışlada en yakın arkadaşı olan Hüseyin Özdemir.

GÜMÜŞHANE’nin Şiran İlçesi’nde pusu kuran teröristlerin şehit ettiği 1 astsubay ve 2 erin cenazeleri memleketlerine gönderildi. Şehit astsubay ve 2 er için dün Gümüşhane Jandarma Alay Komutanlığı’nda askeri tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Tuğgeneral Hüseyin, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Her türlü tedbiri aldık" dedi. Ardından Şehit Kıdemli Üstçavuş Gürsel Can’ın cenazesi karayoluyla memleketi Elazığ’a, Jandarma Komando Er Hüseyin Özdemir ve Jandarma Komando Er Özhan Vural’ın cenazeleri de uçakla memleketleri Mersin’e gönderildi. Şiran Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 5 asker taburcu edilirken, Erzincan Askeri Hastanesi’ne sevk edilen 3 askerin tedavileri sürüyor.

YAKIN ARKADAŞLARDI

Şehit Jandarma Er Özhan Vural ile Jandarma Er Hüseyin Özdemir’in askerde çok samimi arkadaş oldukları ortaya çıktı. Mersin’den vatani görevlerini yapmak için yola çıktıklarında birbirlerini tanımayan 22 yaşındaki iki gençten Özhan Vural’ın evine giden DHA muhabirleri, albüm fotoğraflarını incelerken, aynı saldırıda şehit olan Mersinli Hüseyin Özdemir ile çekilmiş birçok fotoğrafı olduğunu fark etti. Anne Sultan Vural, fotoğrafları öperek, "Oğlum Mersinli bir arkadaşı olduğunu ve çok samimi olduğunu söylüyordu. Kurban olurum ben bunlara. Yüreğim daha çok yandı şimdi. Oğlum, kuzum size nasıl kurşun sıktılar?" diyerek ağıt yaktı.

Yaşadıkları mahalleler bayraklarla donatılan şehitlerin cenazeleri bugün toprağa verilmek üzere doğum yerleri olan Mersin’e gönderildi.

İZNE GELECEKTİ

Şehit Astsubay 35 yaşındaki Gürsel Can’ın, Tunceli’nin Pertek İlçesi’ndeki baba evi yasa büründü. Can’ın ağabeyi 45 yaşındaki Yüksel Can, kardeşinin Samsun Ladik’te görevli olduğunu, ancak operasyonel amaçla geçiçi görevle Gümüşhane’ye gönderildiğini belirterek, "Son günlerde telefon ile birkaç kez ulaşmaya çalıştım. Uluşamadım. Şehit olmasaydı izne gelecekti" diyerek gözyaşı döktü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!