Şehit ailesi Meclis'ten böyle çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

Şehit ailesi Meclisten böyle çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 15:37

Oğlu 2 yıl önce şehit olan Ali ve Meliha Yalçın, kızlarına iş bulmak için geldikleri Meclis'te kimsenin kendilerine yardım etmediğini söyleyerek tepki gösterdi. Tepki gösteren çifti polisler Meclis bahçesinden böyle çıkardı.

Haberin Devamı

İŞTE O FOTOĞRAFLAR

Siirt-Şirvan karayoluna PKK’lı teröristler tarafından döşenen mayının patlaması sonucu 2007 yılında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serbülent Yalçın’ın anne ve babası Meclis’te isyan etti. Diğer çocuklarına iş bulmak için Meclis’e geldiklerini ancak bütün kapıların yüzlerine kapandığını belirten anne Meliha Yalçın sinir krizi geçirirken baba Ali Yalçın da “Dert anlatmaya çalışıyoruz, sadece başınız sağolsun deyip gönderiyorlar. Çocuğumuz bu vatan için öldü” diye isyan etti.

Meclis, şehit ailesinin isyanına sahne oldu. Siirt-Şirvan karayoluna PKK’lı teröristler tarafından döşenen mayının patlaması sonucu 2007 yılında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serbülent Yalçın’ın anne ve babası Meclis’e gelerek diğer çocuklarına iş bulmak için milletvekilleri ile görüşmek istedi. Meclis’te umduğunu bulamayan şehit ailesi, polisin de kendilerini beklememeleri konusunda uyarması üzerine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Anne Meliha Yalçın sinir krizi geçirerek ağlarken, bağırsak kanseri olduğunu söyleyen baba Ali Yalçın ise tepkisini “Benim oğlum bu vatan için öldü ama sadece bir 'başınız sağolsun' deyip gönderiyorlar. Biz şehit ailesiyiz. Oğlumuzu verdik ama kimse bize el uzatmıyor. Dert anlatmaya çalışıyoruz, bizim çocuğumuz bu vatan için öldü. Sağlık memuru olan kızıma iş bulmaya çalışıyorum. İlgilenen olmayınca sinirlerimiz boşaldı. Bizim sesimizi duyun. Kırıkkale’den çıkıp geldik ama kimseyi bulamıyoruz.”sözleriyle gösterdi.

Kendilerine müdahale eden polislere ‘Bizi nereye götürüyorsunuz?” diye tepki gösteren Serbülent Yalçın’ın anne ve babası polisler tarafından bir ekip aracına bindirilerek götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!