Şehirden ilk çıkış

Güncelleme Tarihi:

Şehirden ilk çıkış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 21:09

Darbe girişimi sonrası taşınmalarına karar verilen kışlalar boşaltılıyor. 15 Temmuz gecesi tankların çıktığı Esenler’deki Baştabya Kışlası ile Etimesgut ve Mamak’taki kışlaların taşınmasına başlandı.

Haberin Devamı

Darbe girişiminin ardından İstanbul ve Ankara’daki kışlaların 11 Eylül’e kadar şehir dışına taşınması kararı hayata geçirildi.

İstanbul Esenler’deki 3’üncü Kolordu Komutanlığı 66’ncı Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı Baştabya Kışlası’ndan dün öğle saatlerinde iki personel taşıyıcı cip ve üzerinde tank bulunan 6 TIR konvoy halinde çıktı. Üzerleri brandayla kapatılan tanklar kışladan çıkarken bazı vatandaşlar telefonlarıyla görüntü aldı.

Şehirden ilk çıkış

TEM’de ilerleyen TIR’lardan birinin üzerindeki branda rüzgarın etkisiyle çözüldü. Bir süre duran konvoy, brandanın bağlanmasının ardından Tekirdağ Çorlu’daki 3’üncü Zırhlı Tugayı Komutanlığı’na doğru hareket etti. Baştabya’daki diğer zırhlı araçların şehir dışına sevkıyatı aralıklarla devam edecek.

Haberin Devamı

Baştabya Kışlası, darbe girişimi gecesi Atatürk Havalimanı ve Vatan Caddesi’ne zırhlı araç sevkıyatının yapıldığı kışlalardan biriydi. Ankara’da da taşınma vardı. Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı ile Mamak’taki General Eşref Akıncı Kışlası’ndaki zırhlı araçların sevkıyatları başladı. Etimesgut’tan 4 tank ve 4 zırhlı personel taşıyıcısının yüklü olduğu 6 TIR Şereflikoçhisar’a, Mamak’ta 4 tank ve 4 zırhlı personel taşıyıcısının olduğu 4 TIR da Çankırı’ya yola çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!