Şehir Tiyatroları'nda yeni sezon

Güncelleme Tarihi:

Şehir Tiyatrolarında yeni sezon
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

15. YIL

Şehir Tiyatroları'nın bir klasiği haline gelen Lüküs Hayat, 15'inci yılında yine seyirciyle buluşuyor. Ahududu, Huzur, Kafkas Tebeşir Dairesi, Derya Gülü, Kuyruklu Yıldız Altında, Evlilik, Eski Fotoğraflar, Godot'yu Beklerken, Halay, Silvanlı Kadınlar geçen sezondan tekrar edilecek oyunlar.

İstanbul Şehir Tiyatroları, perdelerini 1 Ekim'de açıyor. Bu yıl 85'inci yaşını kutlayacak olan Şehir Tiyatroları geniş ve çok kapsamlı bir repertuarla sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Bu sezon yerli oyunlar ağırlıkta. Yeni sezonun ilk döneminde Oğuz Atay, Melisa Gürpınar, Orhan Asena, Hasan Erkek, Moliere, Bahtiyar Vahabzade, Heiner Müller, Aristophanes'in oyunları seyirciyle buluşacak.

Güz Bitiminde Moliere ya da Kibarlık Budalası, İkinci Ses, Oyunlarla Yaşayanlar, Barış, Hürrem Sultan, Eşik sezonun yeni oyunlarından. Alman tiyatro adamı Heiner Müller'in Misyon- Bir Devrimi Anmak adlı oyunu da Türkiye'de ilk kez perde açacak. Şehir Tiyatroları, Cumhuriyet'in 75'inci yıldönümü nedeniyle de Taner Barlas'ın Nutuk'tan yola çıkarak yazdığı Aydınlanma Ateşi adlı müzikal- belgeseli sahneleyecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!