Şehide son görev

Güncelleme Tarihi:

Şehide son görev
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2012 13:20

Edremit ilçesinde depremzedeler için oluşturulan konteyner kentin güvenliğini sağladığı esnada teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan polis memurunun cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketine gönderildi.Olay yerinde geriye polisin şapkası kaldı...

Haberin Devamı

Van-Edremit karayolunda depremzedeler için oluşturulan Edremit konteyner kentinin güvenliğini sağladığı sırada, dün gece terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit edilen polis memuru Abdurrahman Doğan (30) için Van Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. 

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, meslektaşlarının omzunda tören alanına getirildiği sırada, annesi Züleyha Doğan Kürtçe ağıt yaktı.

Yakınlarının desteği ile güçlükle ayakta durabilen anne Doğan, terörü lanetlerken, baba Sabri Doğan da dakikalarca oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.
Saygı duruşunda bulunulması ve şehidin özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, ramazan ayının son gününde bayram hazırlığı yapıp, bayramın coşkusunu yaşamak isterken acı bir olayla sarsıldıklarını belirterek, depremzedelerin güvenliğini sağlamak ve onların huzur, esenlik içinde bayrama kavuşmasını temin etmek üzere konteyner kentte nöbet tutan Doğan'ın, kalleşçe bir saldırı sonucu şehit edildiğini söyledi.

Terör örgütünün, fitne tohumlarını saçarak ülkenin birliğine, dirliğine, kardeşliğine kastettiğini ve huzuru bozmak istediğini vurgulayan Karaloğlu, Türkiye'de yaşayan halkların, ortak kültürü, değerleri, gelenekleri, inançları ve birlikte yaşama iradesi ile terörün fitnesini boşa çıkaracağını ifade etti.

Türkiye'nin bölgesinde yükselen güç olmasından rahatsız olan uluslararası fitne odakların varlığına dikkati çeken Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Bu uluslararası fitne odakları aynı oyuna başvurdular, yine aynı maşayı kullanmaya başladılar. Onun için ramazan tanımadan, bayram bilmeden olayları tırmandırıyor, saldırılarına devam ediyorlar. Hem uluslararası fitne odakları hem de terör örgütü şunu iyi bilsin ki bu millet, bu kirli oyun karşısında asla ve asla diz çökmeyecektir. Hem terör örgütü hem onu maşa olarak kullanan fitne örgütleri terörle hiçbir yere varamayacaklardır.”
Şehit polis memuru Doğan'ın Bitlisli ve 'Norşinli' (Güroymaklı) olduğunu hatırlatan Karaloğlu, Doğan'ın, depremzede kardeşlerine yardımcı olmak için gönüllü olarak Van'a geldiğini kaydetti.

Karaloğlu, şehrin ve depremzedenin huzurunu bozmak isteyenlerin, kalleşçe saldırı sonucu Doğan'ı şehit ettiğine değinerek, “Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum, kederli ailesinin, emniyet teşkilatımızın ve milletimizin başı sağolsun” dedi.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından mesai arkadaşlarının omuzunda ambulansa taşınan Doğan'ın naaşı, toprağa verilmek üzere karayoluyla Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Değirmen köyüne gönderildi.

Törene şehidin ailesinin yanı sıra AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!