Åžehide ÅŸiirli veda

Güncelleme Tarihi:

Åžehide ÅŸiirli veda
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 14, 2008 15:51

TUNCELİ'de PKK'lı teröristlerin döşediği uzaktan kumandalı mayının patlamasıyla Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Halis Kırımlı ile şehit olan Jandarma Komando Er Samet Akdeniz, memleketi Bursa'da binlerce kişinin katıldığı askeri tören ile toprağa verildi.

Haberin Devamı

Samet Akdeniz'i son yolculuğuna, şehit haberini çağrıldığı düğün evinden öğrenen anne Gülçin ile ablası Fatma Akdeniz selam vererek, komando beresi takıp, Türk bayrağını boynuna asan baba Salim Akdeniz ise el sallayarak uğurladı.

 

Tunceli merkeze baÄŸlı Geyiksuyu kırsalında önceki gün bir grup PKK'lı teröristin eylem yapacağı haberini alarak bölgeye giden güvenlik güçleri, arazi arama taraması yaptığı sırada PKK'lı teröristlerce uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu Astsubay Kıdemli Ãœst ÇavuÅŸ Halis Kırımlı ile Jandarma Komando Er Samet Akdeniz ÅŸehit olmuÅŸtu.ÂJandarma Komando er Samet Akdeniz'in ÅŸehit olduÄŸu haberi, Bursa'nın Ä°ntizam Mahallesi DeÄŸirmen Sokak'ta oturan ailesine akÅŸam saatlerinde ulaÅŸtı. Askeri ambulansla eve gelen görevli yüzbaşı, çocuklarının ÅŸehit düştüğünü düğün evinden çağırdığı anne Gülçin ve sıvacılık yaptıktan sonra dinlenmek için eve gelen Salim Akdeniz'e bildirdi.ÂÇocuklarının altı aylık asker olduÄŸunu söyleyen anne Gülçin Akdeniz, "Yavrum Ramazan Bayramı'ndan sonra izine gelecekti. Åžimdi daha erken geldi. Vatan saÄŸ olsun. Onu aÄŸlayarak deÄŸil, yakışan bir ÅŸekilde uÄŸurlayacağım" dedi.

 

Haberin Devamı

ŞİİRLERLE UĞURLANDI

 

Şehit Er Samet Akdeniz'in cenazesi bugün Askeri Hastane'den alınarak, Türk bayraklarıyla süslenen İntizam Mahallesi'ndeki evine getirildi. Burada siyahlar giyen mahallede yaşayan gençler, "Şehidim hakkını helal et bize", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganı atarak karşıladılar. Evin önünde yapılan törende tabuta sarılan Gülçin ve Salim Akdeniz ile şehit erin ablaları Gülsen ve Fatma ile kardeşi Sinan Akdeniz'i akrabaları ve komşuları güçlükle sakinleştirdi.

 

PKK'lı teröristlerin şehit ettiği Samet Akdeniz'in tabutu daha sonra Ulucami'ye getirildi. Buradaki törene Akdeniz ailesi, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, milletvekilleri, askeri erkÔn ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haberin Devamı

Şehit erin öğlen kılınan cenaze namazından sonra top arabasına konulan tabutu Hamitler'deki şehitliğe getirilirken, annesi ve ablası Fatma Akdeniz asker selamı verdi, komando beresi takıp Türk bayrağını omzuna saran babası ise el salladı. Askere gitmek için ağabeyinin vatani görevini bitirmesini beklediğini söyleyen Sinan Akdeniz, "Şimdi onun yarım bıraktığı görevi bir an önce tamamlamak istiyorum" şeklinde konuştu.

 

Bu sırada tören alanına gelen Şehit Er'in mezun olduğu Demirtaş Endüstri Meslek Lisesi 11 F sınıfından arkadaşları Samet Akdeniz için yazdıkları şu şiiri ellerinde taşıdılar:

 

"Bu sonsuzluğa gidişin ilk adımı

 

Åžehidim, kardeÅŸim, dostum,

 

Haberin Devamı

Her defasında son olsun diyoruz

 

Son bulsun bu gözyaşları diyoruz

 

Gidenlerin arkasından ağlıyoruz

 

Ama aslında hiçbir yere gitmiyorsun, kardeşim

 

Hep aklımızdasın.

 

Her an yanımızdasın

 

KalleÅŸ kurÅŸunlara boyun eÄŸmedik, bak

 

Bizde senin yanındayız

 

Åžehidim, kardeÅŸim, dostum

 

Güzel günler hep aklımızda

 

Dostlarının hepsi her zaman yanında

 

Kahkahaların kulaklarımızda

 

Unutmadık

 

Unutmayacağız

 

Unutturmayacağız kardeşim, seni

 

Åžehidim, kardeÅŸim, dostum

 

Gün gelecek, intikamın alınacak

 

Gün gelecek, baştakiler kansızlara boyun eğmeyecek

 

Ve öyle bir gün gelecek ki

 

Döktüğümüz bütün gözyaşlarına değecek

 

Åžehidim, kardeÅŸim, dostum

 

Gözün arkada değil, biliyorum

 

Çünkü arkanda 70 milyon yürek var

 

Haberin Devamı

Çünkü arkanda biz varız, kardeşim

 

Ata'mızın dediği gibi

 

NE MUTLU TÃœRKÃœM DÄ°YENE"

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!