Sefa Sirmen beraat etti

Güncelleme Tarihi:

Sefa Sirmen beraat etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2013 14:40

İZMİT’te Sefa Sirmen’in Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1999- 2002 yılları arasında, İzmit Su İşletmesi’nde (İSU) görevi kötüye kullanma iddiasıyla yargılanan, aralarında Sirmen’in de bulunduğu 23 kişi beraat etti.

İSU’ya piyasa değerinin çok üzerinde rakamlarla malzeme alınarak zarara uğratıldığı iddiasıyla açılan davada, bir dönem CHP Kocaeli milletvekilliği de yapan İzmit Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Sefa Sirmen ile birlikte toplam 23 kişi Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyordu. O denömde aynı zamanda İSU Yönetim Kurulu Başkanı da olan Sefa Sirmen, genel müdür ve personel ile birlikte ihaleye fesat karıştırıp, haksız kazanç sağlamakla suçlanıyordu.

Son duruşmada, bu iddialara ilişkin açık ve somut kanıt bulunmadığı gerekçesiyle mahkeme heyeti, Sirmen ile birlikte 23 kişinin beraatini kararlaştırdı. Mahkeme kararında, alımların İSU Genel Müdürlüğü’ne verilen yetki sınırları içinde ve yönetmeliğe uygun olarak pazarlık usulü alım niteliğinde olduğu, birden fazla kişiden yazılı ve sözlü teklif alındığı, bilirkişi raporunda da zarar tespit edilemediği görüşüne varıldığı belirtilerek, dosyada yargılanan tüm sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar verdiği bildirildi.

SİRMEN: BÜTÜN HESAPLARI VERDİK

Beraat karıyla ilgili görüşünü açıklayan Sefa Sirmen, "Hakkımızda açılan bütün davalar beraatle sonuçlandı. Demokrasilerde her alanda hesap vermeye hazır olacaksın. Hem halka hem yargıya hesap vereceksin. Biz bütün hesapları verdik" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!