Sefa başarısız oldu

Güncelleme Tarihi:

Sefa başarısız oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2006 11:13

ÖSS'yi protesto için tüm soruları yanlış yanıtlamayı hedefleyen Sefa Boyar, bir fen sorusuna doğru cevap vererek 'başarısız' oldu.

Haberin Devamı

ODTÜ inşaat bölümünden bu yıl mezun olan Sefa Boyar'ın tüm soruları yanlış yanıtlayarak yaptığı ÖSS protestosu amacına ulaştı. Sadece Fen Bilimleri'nden bir soruyu doğru yapan Boyar, Türkçe, Sosyal Bilimler ve Matematik bölümlerindeki 30'ar sorunun tamamını yanlış işaretlemeyi başardı.

Sefa Boyar, 'ezberci sistemin dışladığı ÖSSzedeler, çocuklarının geleceği için dershaneleri paraya boğan aileler ve eğitimdeki fırsat eşitsizliği için' sınava girdiğini açıklamıştı.

LeMan Dergisi'nin desteklediği Sefa Boyar, sınavda önce doğru yanıtları buldu daha sonra yanlışları işaretledi.
Boyar'ın hedefi sınavda eksi 45 puan alıp, rekor kırmaktı. 180 sorunun tamamını yanlış yapabilmek için aylardır çalışan Sefa Boyar, rekorunu sadece bir soru ile kaçırdı ve eksi 43.5 puan aldı.

LeMan dergisi ise Sefa'nın başarısını kutlayarak "Bu çocuk galiba başaramadı, Ortalarda yok" diyen ÖSYM başkanına sordu: "Sefa burada ÖSYM Başkanı nerede?"

Sefa başarısız oldu


TÜRKİYE'NİN EN BAŞARISIZ ADAMIYIM

Haberin Devamı

Türkiye'nin en başarısız adayı rekorunun artık kendisine ait olduğunu vurgulayan Sefa şöyle konuştu: "ÖSYM, daha önce yapılan tüm protestolara kayıtsız kaldı. Ama benim için aynı tavrı gösteremediler. ÖSYM Başkanı birinci için bir cümle konuştu. Benim için ise 10 cümle sarf etti, demek ki sinirlendiler . Çünkü ben onların açıklarını ortaya koydum. ÖSYM'nin tek katlanamadığı şey başarısızlık. ÖSYM'ye küfür eden şarkı yaptılar, adamlar ona bile kızmadı. 'Beğendik' diye açıklama yaptılar. Niye çünkü bu onları, insanların gözünde sevimli gösteriyor. Ama bana katlanamadılar."

BİNLERCE KİŞİDEN DESTEK SÖZÜ

Yeni bir eylem için kafasında bir plan olmadığını belirten Sefa, "Artık bayrak başkalarında. Eğer şu an üniversitede okuyan öğrencilerin onda biri bu eyleme destek verse katsayılar başaşağı olur. Bana binlerce destek e-maili geldi bunların içinde seneye aynı protestoyu gerçekleştireceklerini söyleyenler vardı. Sınava giren yaklaşık 2 milyon kişinin onda biri yanlış cevaplamaya kalksa sistemi çökertiriz" diye konuştu.

Haberin Devamı

YANLIŞ SORU HAYAT KAYDIRDI

10 gün sonra askere gitmeye hazırlanan Sefa asıl sorunun sınavdaki yanlış soru olduğunu kaydetti. Yanlış soruya yönelik kimsenin tepki göstermediğini ve unultup gittiğini belirten Sefa'ya göre bu soru bir çok kişinin 'hayatını kaydırdı': Düşünsenize 3 saatte sizden hayatınızı ortaya koymanızı istiyorlar ama kendileri bir yılda 180 tane doğru soru hazırlayamıyorlar. Bunu ben bile yaparım. Ama onlar yapamıyorlar. Bu sorunun yanlış olduğunu bilmeyen bir aday düşünün, o soruda 10 dakika takıldıysa bu çocuk, doktor olacakken şimdi ziraat mühendisi oldu.










 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!