Sedyede sınav

Güncelleme Tarihi:

Sedyede sınav
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 11:15

ADANA’da, yaklaşık 20 gün önce geçirdiği kazada yaralanan 18 yaşındaki Meryem Sema Okutan, ambulansla evinden alınıp, götürüldüğü derslikte sedyede Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girdi. Afyon'da da kaza geçiren 20 yaşındaki genç sedyede öğretmenlerinin eşliğinde sınava girdi.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE ADAYLARI LYS'DE TER DÖKÜYOR

SEDYEDE SINAVA GİRDİLER

TÜRKİYE'DEN SINAV MANZARALARI



Kışla Mahallesi’nde oturan Meryem Sema Okutan, Çevre Yolu Hastaneler Kavşağı civarında yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Sol kalçasında kırık bulunan Okutan, hastanede bir süre tedavi görüp, taburcu edildi. Kazanın ardından tedavisi evde süren Okutan, bugün yapılan matematikten sınava gireceği LYS’de Süleyman Demirel Bulvarı’ndaki okulda 3’üncü kata çıkacak durumu olmadığı için ailesi kanalıyla ÖSYM’ye başvurup sedyede sınava girebileceği yer, İl Sağlık Müdürlüğü’nden de ambulans talep etti. Başvuru sonunda, Okutan’ın Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi R1 Dersliği’nde sınava girmesi kararlaştırıldı.
Sağlık Müdürlüğü, Okutan için ekibiyle birlikte ambulans tahsis etti. 

Bu sabah, Kışla Mahallesi’ndeki evinden sağlık görevlileri nezaretinde sedyeyle alınan Meryem Sema Okutan, yanında babası 59 yaşındaki Mehmet Okutan ile birlikte sınava gireceği ÇÜ’deki dersliğe götürüldü. Sedyede, dersliğe alınan Okutan, sağlık görevlilerinin de nezaretinde sedyede sınava girdi. Sınav sonrası, ambulansla evine götürülecek olan Okutan, “Yardım edenlere çok teşekkür ediyorum. Sınava gireceğim yer 3’üncü katta bir yerdi. Sedyeyle de gidilmesi mümkün değildi. ÖSYM yetkililerine ve Sağlık Müdürlüğü yetkililerine sağladıkları kolaylık için teşekkür ederim” dedi.

Baba Okutan da, “Bu imkanları sağladıkları için yetkililere teşekkür ederiz. Kendi başımıza kızımızı buraya getiremezdik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!