Sedat Simavi Ödülleri'ni kazananlar belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Sedat Simavi Ödüllerini kazananlar belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2000 00:00


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce (TGC) kurucu başkan Sedat Simavi adına bu yıl 24'üncüsü verilen 9 daldaki ''Sedat Simavi Ödülleri''ni almaya hak kazananlar belli oldu.

TGC'den yapılan açıklamaya göre, seçici kurulların değerlendirmeleri sonucu 9 dalda ödül alanlar ve eserleri şöyle:

Gazetecilik Ödülü: ''Sözün Bittiği Yer'' adlı eseriyle Coşkun Aral. Seçici Kurul, Nurgül Balcıoğlu'nun ''Zeugma'nın Öyküsü'' adlı dizi araştırmasını da övgüye değer buldu.

Televizyon Ödülü: ''Osmanlı Devleti'nin Doğuşu'' adlı ortak televizyon programlarıyla Neşe Sarısoy Karatay ve Zafer Karatay. Bu dalda, Canan Evcimen'in ''Deprem'', Hasan Özgen ve Hakan Aytekin'in ''İki Dünya Arasında'' adlı belgeselleri de övgüye layık görüldü.

Radyo Ödülü: Seçici Kurul, yarışmaya katılan radyo programları arasında ödüle değer çalışma bulamadı.

Edebiyat Ödülü: ''Don Kişot'tan Bugüne Roman'' eseriyle Prof. Dr. Jale Parla.

Sosyal Bilimler Ödülü: ''Osmanlı Bankası Tarihi'' adlı eseriyle Prof. Dr. Edhem Eldem.

Fen Bilimleri Ödülü: ''Süpersimetrik Fazların Nötr Higgs Sektörüne Etkileri'' isimli eseriyle Doç. Dr. Durmuş Ali Demir, ''Sonsuz Boyutlu bir Disk ve Grassmannyan Üzerinde Klasik Mekanik ve Geometrik Kuantizasyon'' adlı eseriyle Doç. Dr. Osman Teoman Turgut.

Sağlık Bilimleri Ödülü: ''Anadolu'da Bulunan Antik Tıp Aletleri'' eseriyle Prof. Dr. İlter Uzel, ''Bosentan Aminoguanidin ve L-Kanavanin'in Endotoksemik Farede Mezenterik Kan Akımı, Dalak ve Karaciğere Etkileri'' adlı ortak eseriyle Doç. Dr. Alper B. İskit, Doç. Dr. Ayşe Arzu Sungur, Doç. Dr. Gökhan Gedikoğlu, Doç. Dr. MustafaOğuz Güç.

Görsel Sanatlar Ödülü: ''Galeri Binyıl Sergisi'' ile Prof. Dr. Devrim Erbil.

Spor Ödülü: Olimpiyatta halter dalındaki şampiyonluğu nedeniyle Halil Mutlu, güreş dalındaki şampiyonluğu nedeniyle de Hamza Yerlikaya.

Sedat Simavi Ödülleri, 11 Aralık 2000 tarihinde The Marmara Oteli'nde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!