Seçmen kağıdı olmadan oy kullanabilir miyim?

Güncelleme Tarihi:

Seçmen kağıdı olmadan oy kullanabilir miyim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2018 12:48

24 Haziran seçimleri öncesinde vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında nerede oy kullanacağı sorusu geliyor. Oy kullanılacak okul bilgisi, muhtarlıklara gönderilen seçmen bilgi kağıtlarında yer alıyor. 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala seçmen kağıdı bilgisi bir şekilde eline olmayan vatandaşlar ise ‘seçmen kağıdımı kaybettim, veya seçmen kağıdı olmadan oy kullanabilir miyim?’ gibi sorulara yanıt arıyor.

Haberin Devamı

Seçmen kağıtları, Türkiye genelinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından muhtarlıklara gönderildi. Muhtarlıklar ise vatandaşlara seçmen bilgi kağıtlarını dağıtmaya başladılar. Seçmen kağıdı ulaşmayan ve bir şekilde kaybedenler, oy kullanıp kullanamayacakları konusunda soru işaretleri yaşıyor. Peki, seçmen kağıdı olmadan oy kullanılabiliyor mu?

Seçmen bilgi kağıtları olmadan da YSK seçmen sorgulama sayfasıyla oy kullanılacak adres ve sandık öğrenilebiliyor. Oy kullanma anında TC kimlik numaralı bir kimlik belgesi yeterli.  Seçmen bilgi kâğıdı kendisine ulaşmayan seçmenler, internet sayfamızın "Nerede Oy Kullanacağım" bölümünden sorgulama yaparak Seçmen Bilgi Kağıdının dökümünü alabilirler.

Genel seçimlerde, seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin, sandık atama işlemi ile nerede oy vereceğinin belirlenmesinden sonra ilçe seçim kurullarınca; her seçmen için hangi seçim çevresi ve bölgesinde, kaç numaralı sandıkta oy vereceğini gösterir belge (seçmen bilgi kâğıdı) genellikle seçimlerden 21 gün önce gönderilmeye başlanır.

 

BAKMADAN GEÇME!