'Seçimde vatandaş bunlara ’al oğlunu, al kızını da git’ diyecek'

Güncelleme Tarihi:

Seçimde vatandaş bunlara ’al oğlunu, al kızını da git’ diyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 15:05

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Edip Safter Gaydalı, bazı AKP’li milletvekillerinin Bakan Unakıtan’a tepkisini "kulak arkası etmemek gerekir" diye değerlendirirken, "Seçimde vatandaş bunlara ’al oğlunu, al kızını da git’ diyecek" şeklinde konuştu.

Genel Başkan Erkan Mumcu başkanlığında parti genel merkezinde toplanan Başkanlık Divanı sonrası açıklamalarda bulunan Gaydalı, AKP’nin 3 yıl 4 aydır iktidarda olduğunu, bu kadar büyük zaman geçmesine rağmen hükümetin Türkiye’nin sıkıntılarına çare olamadığını bildirdi.

Gaydalı, iktidarı "geçmişi kötüleyerek" politika yapmaya devam etmekle suçlarken, her iktidarın geçmiş iktidarlardan hesap sormasının doğal olduğunu, ancak hükümetin "bugünün hesabını" veremediğini ifade etti.
Gaydalı, "Geçmişten her hesabı sorun ama kendi hesaplarınızı da verin" derken, konuyu bazı AKP’li milletvekillerinin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a yönelik çıkışına getirdi.

"Bunları kulak arkası etmemek gerekir" diyen Gaydalı, şöyle dedi: "’Ya siyaset, ya ticaret’ diyorlar. Milletvekilleri baskı yapıyor. Ama bu seçimlerin sonunda mutlaka vatandaş kendi lisanları ile bunlara cevap verecektir. Vatandaş bunlara ’al oğlunu, al kızını da git’ diyecektir sandıkta.

Bu iktidar 2001 krizini bir öcü olarak göstererek siyaset yapmaya devam etmektedir. O zamanki siyasi partiler bunların bedellerini ödemişlerdir. Önemli olan bu iktidarın ne yayıp yapmadığıdır, bunun hesabını da mutlaka sandıkta vereceklerdir."

Gaydalı, 2006’nın mutlaka bir erken seçim yılı olarak ufukta görüldüğünü belirtirken, ne parti grubunda ne de başkanlık divanında hiçbir siyasi parti ile birlikte seçime girmenin gündeme gelmediğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!