Seçim'99

Güncelleme Tarihi:

Seçim99
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Seçim masrafımı sattığım arazi ile karşılıyorum

Adnan Polat, The Marmara Oteli'nde önceki akşam bir grup işadamı ve gazeteciye ‘‘Tek İstanbul için İstanbul Ortaklığı’’ projesini açıkladı.

‘‘Kentevleri’’nin, Atatürk'ün projesi olduğunu, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın nasıl işleyeceğini, yaratılacak kaynağın sosyal sorunlar için kullanılacağını anlattı.

Polat, bu projeyi önce Kavacık'ta uygulayacak. Yaptıkları hesaba göre ayda 300 dolara konut nasıl konut üreteceklerini önümüzdeki günlerde İstanbullulara müjdeleyecek.

Nerede Atatürk'ün adının altını çizdiyse, nerede dürüstlükten sözettiyse yoğun alkış aldı Polat.

Konuklarına, bir tablo gösterdi; TÜSİAD'ın duyarsız kaldığı bölgelerde MÜSİAD'ın nasıl örgütlendiğini anlattı. Ve işadamlarını aktif olmaya çağırdı.

Polat, ilginç sorularlarla karşılaştı, net yanıtlar verdi.

Seçim harcamalarını kim karşılıyor?

-Kendime ait bir araziyi satarak, harcama yapıyorum. Bu konuda kimseye borçlu olmak istemiyorum. Kimseye minnet borcum yok. Siyasi gelecek beklemiyorum. Kimseye de taviz vermeyeceğim.

Gökkafes..

-Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. İzinler alınmış. Geçen üç belediyeye, başkanlarına ve bakanlar kurulu kararlarına bakmak lazım. Ama yeni Gökkafesler yapılmaması için mücadele edeceğiz.

Mal bildirimi?

-Başkan seçildiğimde, çalışma arkadaşlarımla mal beyanımı açıklayacağım. Bunu her yıl yapacağım.

Polat'ın adaylar arasında İstanbul için en ciddi projeleri ortaya koyduğu anlaşılıyor. Ulaşım, sosyal alanlar, mimari yapı, su, kültür ve sivil toplum örgütleri gibi konularda bir 'uzmanlar ordusu' ile çalışıyor. Bu isimlerin bazıları Nurettin Sözen ve Ali Dinçer'in (Ankara) çalıştığı ekipten... Bir dönem İSKİ başkanlığı yapan Hasan Mani'den başka isim vermiyorlar.

Amerika ve İngiltere'den gelen dört uzmanlar da çalışmaları yönlendiriyor.

Polat, İstanbul'a yeni bir imar planı da öneriyor. İstanbul'u tek merkezden Kadıköy ve İstanbul yakası olarak iki güçlü merkez olarak değerlendiriyor.

Adnan Polat, İstanbul için sunduğu fırsat projeleriyle ilgili olarak kitapçığına şöyle bir dip notu koymuş:

‘‘Bu belgede yer alan yaklaşım ve çözüm önerilerinin başka partiler tarafından dahi, kaynak gösterilerek iktibas edilmesinde sakınca yoktur.’’

l NE DEMİŞLERDİ?

Erdoğan’ın başına gelenler

‘‘Dündar-Sayın Erdoğan siz 1989 seçimlerinde Beyoğlu adayıydınız. O tarihte bir yargıca sarhoş demekten, 6 ay hapse mahkum olmuştunuz ve bir hafta hapis yatmıştınız.

Erdoğan-Doğru. Eğer sarhoş yerine alkollü deseydim ceza almayacaktım.

Dündar-1991 seçimlerinde hile yapıldığı iddiası vardı. Milletvekilliğini tercih oylarıyla Mustafa Baş'a kaptırmıştınız. Ancak mazbatayı siz almıştınız. Yeniden yapılan sayımda ise Baş'ın 100 tercihli oyla sizi geçtiği anlaşılmış ve milletvekili olmuştu.

Erdoğan-Bir usulsüzluk olmadı, yalnız sayım yeniden yapıldı.’’

(1994 şubat ayında, yerel seçimlerden önce Arena programından Recep Tayyip Erdoğan ile Uğur Dündar arasında bu konuşma geçmişti. Erdoğan daha sonra çeşitli TV programlarında da konuştu, kaçak evde oturduğu ortaya çıktı. Bu olaylar RP adayını etkilemedi ve belediye başkanı seçildi. Başarılı çalışmalar yaptı, başından badireler geçti, Erbakan'la arası açıldı. Ve yarın cezaevine girecek... Erdoğan'ın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını diliyoruz.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!