Seçim yasakları sona erdiğinde İzmir seçim sonuçları seçim özel sayfamızda

Güncelleme Tarihi:

Seçim yasakları sona erdiğinde İzmir seçim sonuçları seçim özel sayfamızda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2018 17:24

Tüm Türkiye gibi İzmir’de ikamet eden vatandaşlar da yine bir seçim sonucuna kilitlendi. Yurt genelinde saat 08.00’de başlayan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyle sona erdi. Şimdi ise gözler 2018 seçim sonuçlarında! İzmir ve tüm illerin seçim sonuçları YSK yasağı kalkar kalkmaz hurriyet.com.tr’de olacak!

Haberin Devamı

Türkiye’nin 7 bölgesi de bugün sandık başına giderek cumhurbaşkanı ve milletvekillerini belirlemek için oy kullandı. Oy verme işlemi için belirlenen sürenin dolmasıyla birlikte sonuç araştırmaları başladı. Yurtdışında 60 ülke ve 123 temsilcilikte kullanılan ve Türkiye'ye getirilen oylar da aynı anda sayılacak. Cumhurbaşkanlığı için yarışan isimlerin yanı sıra AK Parti, CHP, MHP, HDP, Saadet Partisi ve İYİ Parti’nin oy oranları da hurriyet.com.tr üzerinden dakika dakika paylaşılacak. Tüm yurt geneli gibi İzmir 2018 seçim sonuçları dakika dakika görüntülemek için takipte kalın!

Yüksek Seçim Kurulu tarafından bildirilen resmi seçim yasağı saati 21:00 olarak belirtildi. Eğer seçim yasakları daha erken bir saatte sona ererse seçim sayfamızın veri akışı sağlanmaya başlayacak.

Haberin Devamı

İZMİR SEÇİM SONUÇLARI

İL İL SEÇİM SONUÇLARI HURRİYET.COM.TR'DE

YSK KESİN SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, bugün yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimiyle ilgili her türlü çalışmayı tamamladıklarını belirterek, "Halkıma sükunet tavsiye ediyorum. Sandıkların başında siyasi partilerin temsilcilerinin bulunması gerekir. Onların tutmuş olduğu tutanaklar taranmak suretiyle YSK'ye geldiği anda biz aynı zamanda siyasi partilere de bu tutanakları, sonuçları gönderiyoruz. YSK'nin yapmış olduğu iş bu, oyları saymak değil" dedi. Güven, ayrıca seçim sonuçlarını saat 24:00'ten önce açıklamak istediklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!