Seçim yasakları neler, saat kaça kadar sürecek? Cep telefonu yasak mı?

Güncelleme Tarihi:

Seçim yasakları neler, saat kaça kadar sürecek Cep telefonu yasak mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2018 12:48

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimi öncesinde yasak olan durumları paylaştı. Seçimin sağlıklı ve düzenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla tüm yurdu kapsayan bu yasaklar, belirtilen saat aralığında geçerli olacak. Peki, seçim yasakları neler, yasaklar saat kaça kadar sürecek?

Haberin Devamı

Türkiye, Cumhurbaşkanını ve 27. dönem parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere sandık başında! Kritik seçimin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için müşahitler ve partiler kadar seçmenlere de görevler düşüyor. Saat 08.00- 17.00 arasında oy verme görevini gerçekleştirebilecek olan seçmenlerin YSK’nın (Yüksek Seçim Kurulu) belirlediği yasaklara uyması gerekiyor. Peki, seçim yasakları neler, yasaklar saat kaça kadar sürecek?

EĞLENCE YERLERİ KAPALI OLACAK

Bugün saat 06.00'da başlayan alkol satışı saat 24.00'e kadar devam edecek, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak. Ayrıca eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Seçim yasaklarına ve kurallara uyulmak şartıyla saat 18.00'den sonra alkollü içki servisi yapılmayan düğün düzenlenebilecek.

SİLAH TAŞIMAK YASAK

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak. Radyolar ve her türlü yayın organlarınca seçim günü saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak. Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek.

TAHMİN VE YORUM YAPILAMAYACAK

Seçim günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçimler ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.

Haberin Devamı

 CEP TELEFONU YASAK

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

BAKMADAN GEÇME!