Seçim için söz

Güncelleme Tarihi:

Seçim için söz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

56. Hükümet'in programı üzerindeki görüşmeler son derece sönük bir havada geçti. Başbakan Ecevit, seçimlerin 18 Nisan'da yapılmayacağı yolundaki kuşkulara değinerek, ‘‘Meclis karar aldı. Bundan geri dönülemez’’ dedi.

Başbakan Bülent Ecevit, seçimlerin 18 Nisan'da yapılmayacağı konusunda kuşku bulutları dolaştığını belirterek, ‘‘Meclis karar aldı. Bundan geri dönülemez. Seçimler 18 Nisan'da yapılacaktır’’ dedi. 56. Hükümet'in programı üzerindeki görüşmeler dün TBMM Genel Kurulu'nda son derece sönük bir havada gerçekleşti. Liderler ve milletvekillerinin dahi sürekli ve yoğun ilgi göstermediği müzakerelerde, eleştiri, hükümet programı yerine, 55. Hükümet'in icraatları ve Ecevit hükümetinin kuruluş biçimi üzerinde yoğunlaştı. Azınlık Hükümeti'ne birlikte destek vermelerine rağmen ANAP ve DYP sözcüleri de birbirlerini eleştirmekten geri kalmadı. Salona her zaman olduğu gibi Ecevit ve bakanlar kurulu üyeleri Genel Kurul açılmadan geldiler. Ecevit'in konuşmasının başında, DYP sıralarında tek bir milletvekili bile bulunmaması dikkat çekti. Ecevit'in konuşmasını hiçbir lider dinlemezken, konuşmanın sonuna doğru ANAP lideri Mesut Yılmaz salona geldi. Ecevit, pekçok sorun karşısında partilerin ulusal birlik sergilediğini anımsattı, ‘‘Ancak, laiklik konusunda bu henüz sağlanamadı. Halen, dini siyasete alet etmekten vazgeçmemiş olanlar var. Laiklik konusunda da ulusal birlik sağlanacağını umut ediyorum’’ dedi.

CHP'li Oya Araslı, DSP'yi, dünyada sağı birleştiren tek sol parti diye eleştirirken, Çiller'in, Hikmet Uluğbay konusunda Ecevit'e baskısının arkasında ‘‘Gizli başörtüsü pazarlığı’’ olup olmadığını sordu. Araslı, CHP'nin 55. Hükümet'i hangi gerekçeyle düşürdüyse, 56. Hükümet'e de aynı gerekçeyle güvenoyu vermeyeceğini bildirdi.

Yanyana oturdular

Başbakan Yardımcısı Hikmet Uluğbay, hükümet programı okunurken, Başbakan Bülent Ecevit'in yanından hiç ayrılmadı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!