Seçim ‘99

Güncelleme Tarihi:

Seçim ‘99
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 1999 00:00

Tümer YALÇIN
Haberin Devamı

Tantan’a ihanet

Fatih'te Sadettin Tantan'ın istifasından Fatih Beldiye Başkanlığı'na ANAP'tan inşaatçı Hakkı Şenocaklı seçilmişti.

İlkokul mezunu olan Şenocaklı, 1994'deki seçim çalışmalarını yürüten Eyüp Aşık tarafından Refah'tan transfer edilerek Belediye Meclisi üyesi yapılmıştı.

Tantan görevden ayrıldıktan sonra Şenocaklı'nın ilk icraatı, Tantan'ın odasının yarısını verdiği Fener-Balat Projesi için çalışan UNESCO temsilcilerini belediye binasından kovmak olmuş.

Bir ANAP'lı ‘‘Bunlar Refah kökenli oldukları için Tantan'ı düşman biliyorlar. Belediyenin birçok gayrimenkulünü de yandaşlarına satıyorlar. Kimsenin de bunları uyardığı yok ’’ diyor.

Tantan'ın, Aksaray bölgesinde içki ruhsatlarını iptal ettiği işyerlerinden 19'una da bu arada ruhsatları iade edilivermiş.

Bu gelişmeler olurken ANAP Belediye Meclis adayları açıklanmış. Listede adlarının yer almadıklarını gören Şenocaklı ile yandaşları olan şimdiki meclis üyeleri Ömer Tuncay, Yılmaz Almak ve Muzaffer Şener, basmışlar ANAP'tan istifalarını... Tümü de FP yolcusu...

‘‘Takunyalı takımı’’, Fatih'i yeniden fethetmeye çalışıyor.

Aynı mahalleden Boşnak üç aday

DSP'nin kalelerinden biri olarak bilinen Bayrampaşa'da çalkantı sürüyor.

Belediye meclis üyeliği listesinin kendisine hazırlatılmaması nedeniyle adaylıktan istifa eden Yusuf Atlı, DSP Parti Meclisi'nden de ayrıldı.

Bu istifayı engellemek isteyenler, DSP'nin ikinci adamı Hüsamettin Özkan'la iki gün süreyle görüşememişler.

Atlı, ‘‘Verilen sözler yerine getirilmedi.’’ diyor.

31 kişilik meclis üyeliği için DSP'ye 100'den fazla aday adayı başvurmuş...

Atlı'nın yerine turizmci-kuyumcu Hayri Sakarya atanırken, önüne getirilen listelere hiç itiraz etmedi.

Sakarya, Boşnak kökenli... Bayrampaşa'da ağırlıklı bir Boşnak seçmeni bulunuyor.

Ne tesadüf ki, Hayri Sakarya, kendisi gibi Yıldırım Mahallesi'nde oturan ve arkadaş oldukları CHP'den Mustafa Deniz ve ANAP'tan Kerim Erdem ile yarışacak...

Fethullahçı DSP’li adaylar

İstanbul'un 'yıldız partisi' DSP.... Liste kavgası inanılmaz şekilde sürüyor.

Çatalca'dan bir grubu dinliyoruz:

‘‘CHP 3. bölge milletvekili aday sıralamasında alt sıralara düşen Kasım Kolcuoğlu'nun yakın akrabası DSP Çatalca Belediye Başkan adayı Turan Kolcuoğlu'dur... FP'li Güngören Belediyesi'nde inşaat mühendisi olarak görev yapıyordu. Bir ara Fen İşleri Müdür Yardımcılığı'nda da bulundu. DSP araya araya dini bütün bir aday buldu. Zaman gazetesi okuması, telefona çıktığında 'Selamünaleyküm' demesi, parmağında kırmızı taşlı gümüş yüzük taşıması nedeniyle Fethullahçı olduğu söyleniyor.’’

Eyüp belediye başkan adayı, emekli subay M. Saim Duruman'ın da Fethullahçı olduğu söyleniyor.

Fethullahçılar'ın adaylığına karşı çıkanlara şu yanıt verilmiş:

‘‘Siz karışmayın, genel merkez böyle istiyor.’’

NE DEMİŞLERDİ?

- Park Otel'i ne yapacaksınız?

- Referandum neticesinde karar vereceğiz.

(Sanatçı Halil Ergün, 1994'de gazetecilerin sorusunu böyle yanıtlıyordu. Ergün, bugün yeniden CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı... FP'li Nusret Bayraktar'ı bırakın, Büyükşehir Belediyesi de Park Otel'e hiç dokunmadı. O günden bu yana, dışardan gelenlerin eğlendiği Beyoğlu'na 'kara perde' indirilemedi; demokratik yaşamın bir sivil kalesi haline geldi. Ama Taksim'in Beyoğlusu ile varoşun Beyoğlusu çok farklı.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!