Şebekenin lideri ’Hanımağa’ çıktı

Güncelleme Tarihi:

Şebekenin lideri ’Hanımağa’ çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 00:00

Yunan adalarına mülteci kaçıranların peşine düşen polis, şebekenin lideri olan Genç Parti belediye başkan adayı ile kocası ve 6 adamını yakaladı.

GEÇEN ay Seferihisar İlçesi’nde kaçak yollardan Yunanistan’a gitmeye hazırlanan 30 kaçağın yakalanmasının ardından teknik takip yapan polis, şebekenin Aydın’ın Didim ilçesinden yine insan kaçırılacağını belirleyerek baskın yaptı. Karabağlar, Gaziemir, Eşrefpaşa ve Bayraklı’daki toplama yerlerine yapılan baskınlarda Somali, Filistin ve Eritre uyruklu 10 kaçak ile tekne motoru, can yelekleri ve iç lastik ele geçirildi. Şebeke üyeleri Mehmet Şeren, Cihan Şahin, Fatih Akbalık ve Zeki Cüce yakalandı.

Adam başı 2-3 bin dolar

Gözaltındaki zanlıların ifadeleri doğrultusunda genişletilen operasyonda, şebekenin lideri olduğu öne sürülen son seçimlerde Kemalpaşa İlçesi’nde Genç Parti’den belediye başkan adayı olan Aydeniz Türkoğlu, ilçede emlakçılık ve cep telefonu bayiliği yapan eşi İbrahim Türkoğlu ve Yıldırım Cemali gözaltına alındı. ’Hanımağa’nın şebekesinin ayrıca kişi başına 2-3 bin dolar arasında değişen miktarlarda anlaştıkları paraları kaçakların yakalanmadan istenilen ülkeye gittikten sonra aldıkları ortaya çıktı.

Yakalananlar arasında kocası da var

Operasyonla yakalanan şebeke lideri Aydeniz Türkoğlu’nun Genç Parti’nin Kemalpaşa Belediye Başkan adayı olduğu belirlendi. Türkoğlu’yla birlikte yakalananlar arasında eşi ve şebeke üyesi altı kişi daha bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!