SBS ve Netron’dan ‘iş garantili’ akademi

Güncelleme Tarihi:

SBS ve Netron’dan ‘iş garantili’ akademi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2003 21:02

Siemens Business Services Türkiye ve Netron Institute of Technology, 'yeni nesil bilişim profesyoneli yetiştirmek' amacıyla 'Global Destek Merkezi Akademisi'ni kurdular. Akademi'den başarıyla mezun olanlar SBS Türkiye bünyesinde uluslararası hizmet veren çağrı merkezinde istihdam edilecek. Eğitim programı BT alanında dünyaca geçerli olan Microsoft, Cisco, Comptia ve Netron sertifikalarını tek çatı altında topluyor.

Siemens Business Services (SBS) Türkiye ve Netron Institute of Technology, 'yeni nesil bilişim profesyoneli' yetiştirmek için güçbirliği yaptılar.

'Global Destek Merkezi Akademisi' adı verilen programdan başarıyla mezun olanlar SBS Türkiye'de çağrı merkezinde çalışacaklar, çağrılara teknik destek verecekler. Aylık ücretleri en az 1.2 milyar lira (brüt) olacak. Maaş, yemek, servis imkanları dışında altıncı aydan itibaren sağlık sigortası hakkına da kavuşacaklar.

Program BT alanında dünyaca geçerli olan Microsoft, Cisco, Comptia ve Netron sertifikalarını tek çatı altında topluyor. Bu eğitim sonunda katılımcı A+, MCP, MCSA, CCNA gibi uluslararası sertifikaları alabilecek seviyelerde egitim almış olacak. Proje Yönetim Teknikleri, İş Organizasyon Yetkinlikleri, İş İlişkileri Yönetim Teknikleri ve Kurumsal Zeka gibi özel yetenekleri kazandırmayı hedefleyen modüller de eğitimlere dahil edildi.

KİMLER BAŞVURABİLİR

İngilizce bilgisi yeterli olanların dört, olmayanların 10 ayda tamamlayacağı eğitimler sonunda ilk etapta bin kişinin yetiştirilmesi planlanıyor. Programa kayıt yaptırabilmek için üniversite öğrencisi, üniversite mezunu ya da en az İngilizce eğitim veren bir liseden mezun ve 18-35 yaş arasında olmak gerekiyor.

Microsoft ve Cisco sertifikalarını almak için yeterli donanıma ulaşacak adaylar isterlerse bu yetkinliklerini sınavlara girerek uluslararası platforma taşıyabilecekler.

SBS & Netron Global Destek Merkezi Akademisi'nin ilk kayıtları 2-7 Eylül arasında Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak CeBIT Eurasia Bilişim '03 Fuarı'nda Netron Standı'nda alınacak. İletişim bilgisini bırakan adaylara geri dönülerek özgeçmişleri istenecek. Özgeçmişler SBS’in insan kaynakları bölümü tarafından tarafından değerlendirilecek.

İlk elemeyi geçen adaylara yabancı dil ve teknik bilgi sınavları yapılacak. Bu sınavları başarıyla geçenler doğrudan SBS'te çalışmaya hak kazanacaklar. Diğerleri için 4-10 aylık eğitim süreci devreye girecek.

ÜCRETLER VE BURSLAR

Akademide verilecek eğitimler İngilizce ağırlıklı olduğu için adaylardan belli bir İngilizce düzeyine sahip olmaları bekleniyor. Bu nedenle proje kapsamında yabancı dil eğitim kurumu International House ile işbirliği yapılıyor. İngilizce seviye sınavına girecek olan adaylar arasında başarılı olmayanlar için dört aylık İngilizce eğitimi söz konusu olacak. Eğitimler Netron'da International House eğitmenleri tarafından verilecek. Dil eğitiminden sonra adaylar teknik eğitim almaya başlayacaklar.

Eğitimlerin ücretlendirilmesi birkaç şekilde yapılıyor. Özgeçmiş değerlendirmesi sonucunda İngilizce ve genel yetenek bilgisi üst düzeyde olan adaylar tam burslu (yol ve yemek masrafları da dahil olmak üzere) eğitim görebilecekler. Adayların başarı derecesine göre burslar derecelendiriliyor. Aday, iki bin 500, üç bin 500 dolar arasında değişen eğitim masraflarını kendisi karşılayıp eğitim sonrası yapılacak olan sınavı başarıyla geçerse eğitim ücreti SBS tarafından kendisine geri ödenecek.


Ortaklığın nedenleri


SBS Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Bekir Kural, şirketin kendilerini önemli bir genişleme ve büyüme üssü olarak konumlandırdıklarını söylüyor. SBS'in yeni projeleri Türkiye'ye getirebilmesi için bilişim teknolojilerine hakim işgücünün yetiştirilmesi gerektiğini belirtiyor: ‘‘Bu nedenle teknik eğitimler konusunda pazar lideri olan Netron Institute of Technology ile işbirliği yaparak Global Destek Merkezi Akademisi'ni kurduk. Ortaya bilişim alanında ülkemize yeni rekabet avantajı sağlayacak bir eğitim programı çıktı. Türkiye'de kendi alanında bir ilk olacak bu program öncelikle SBS'in, sonrasında da Türkiye'nin servis ihracatı konusunda yaptığı çalışmalarda etkin rol alacak kişilerin yetiştirilmesine olanak sağlayacak.‘‘

Netron Institute of Technology Genel Müdürü Murat Öztezel, yetiştirilecek adayların yalnızca Türkiye'de değil, tüm dünyada geçerli yetkinlikler ile donatılacaklarını söylüyor: ‘‘Tek sertifikanın yeterli olduğu dönemleri geride bıraktığımıza inanıyorum. Artık sertfikalar değil, sertifikalar topluluğu içeren bilişim programları revaçta. Bu tür özelliklere sahip bireyin, sadece son teknolojilerin bilgilerine sahip olması yeterli değil. Sahada iş yapma şekillerini iyi bilmesi, geniş yelpazede ürün karmaşasında başarılı sistemleri çalıştırabilmesi ve kodlayabilmesi gerekiyor.‘‘

Bilgi için: www.netron.com.tr, www.sbs.com.tr


Küresel işgücü

Bekir Kural, SBS & Netron Global Destek Merkezi Akademisi'nin bugüne kadar açılan eğitimlerden en önemli farkının 'iş garantisi' olduğunu söylüyor. Başarılı mezunların doğrudan iş hayatına başlayacaklarını vurguluyor: ‘‘SBS Türkiye'nin yakın bir tarihte Toshiba'nın global çağrı merkezi haline gelmesinin ardından bu tür küresel projeler iş gücü ihtiyacını yarattı. Eğitimi başarıyla bitirenler hem uluslararası bir şirkette çalışma şansı elde edecekler hem de SBS çalışanlarının sahip olduğu tüm haklardan yararlanacaklar.‘‘
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!