Say’ın Trompet Konçertosu’nu Gabor Bolodczki seslendirdi

Güncelleme Tarihi:

Say’ın Trompet Konçertosu’nu Gabor Bolodczki seslendirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2011 00:00

Salonun ışıkları söner sönmez genç bir adam süzülür gibi içeri girip en yakın koltuklardan birine oturdu.

Heyecandan yüzü bembeyazdı
Sonra konser başladı. Macar solist trompetine üflemeye başlayınca genç adamın heyecanı daha da arttı. Konçerto ilerledikçe genç adamın heyecanı azaldı ve rahatlayarak müziğin büyüsüne kaptırdı kendini. Bu genç adam ünlü piyanistimiz Fazıl Say’dı. Solist Gabor Bolodczki ve ona eşlik eden Rengim Gökmen yönetimindeki CRR İstanbul Senfoni Orkestrası onun Trompet Konçertosu’nu çalıyordu. Konçerto Fazıl Say’ın kişiliğine özgü özellikler taşıyor. İlginç ve hareketli yorumları içeren birinci bölümün akılda kalıcı temaları değişik duygulara sürüklüyor dinleyenleri. Solist Bolodczki çok başarılıydı. İkinci bölüm de ilginç anlatımlar içeriyor. Besteci, Tokyo’da uykusu kaçtığı bir gece camdan dışarı bakarken gökdelenlerin tepesindeki ışıkların yanıp sönme ritmleri dikkatini çekmiş ve bundan esinlenerek ikinci bölümde bu ritmleri kullanmış.
Üçüncü bölümde ise besteci çok sevilen bir anadolu türküsü ‘Odam Kireçtir’in ezgilerinden esinleşmiş. Solist Bolodczki türkünün olağanüstü güzel ve hüzünlü melodisini trompetine büyük bir ustalıkla yansıtıyor. Önceki gece CRR’deki konser Fazıl Say’ın Trompet Konçertosu’nun ilk seslendirilişiydi. Salondaki sanatseverler de bu konçertoyu dünyada ilk izleyen ve bestekârını ilk alkışlayan insanlar olma şansını yakaladılar.

Cumartesi Ankara’da

Bİlkent Senfoni Orkestrası 26 Şubat Cumartesi günü gerçekleştireceği konserde Fazıl Say’ın konçertolarını seslendirecek. Sanat Direktörü Işın Metin’in yöneteceği konsere Özgür Aydın (piyano), Gabor Boldoczki (trompet) ve Priya Mitchell (keman) solist olarak katılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!