’Sax Türkleri’yle Endülüs hatırası

Güncelleme Tarihi:

’Sax Türkleri’yle Endülüs hatırası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2008 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Medeniyetler İttifakı Toplantısı için geldiği İspanya’da "Osmanlı sürprizi" ile karşılaştı.

Başbakan Erdoğan ve eşi, Endülüs Emevileri döneminde yaptırılan El Hamra Sarayı’nı da gezdi. Erdoğan, dün akşam saatlerinde kalabalık bir bakan heyetiyle geldiği İspanya’da önce Granada’yı gezdi. El-Hamra Sarayı’nı gezen Erdoğan buraya gelişinde Sax ilçesinde yaşayan ve kendilerine "Los Turcos" (Türkler) diyen, Osmanlı dönemi kıyafetleri giymiş grup karşıladı. Ziyaret sırasında Los Turcos grubu üyeleri, Erdoğan’a gruplarının tarihini anlatan bir kitap ile yaptıkları etkinliklerin yer aldığı bir CD sundular. Erdoğan da grubun üyelerine ay-yıldızlı rozet hediye etti. Erdoğan’a, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve eşi Songül Çağlayan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış eşlik etti.

YAŞATANLARA TEBRİKLER Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kendisine eşlik eden bakanlarla birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan, müzedeki özel deftere de "Bir tarihi canlı bir şekilde yaşadık, mimarlarına ve yaşatanlara tebrikler" diye yazdı.

HER ZAMAN KIYAK YAPSAN Granada Camisi’ni de ziyaret eden Erdoğan ve eşi caminin bahçesinden El-Hamra Sarayı ve şehri manzarası önünde fotoğraf çektirdi. Erdoğan fotoğraf çekilirken, bulunduğu yerden bir basamak indi ve "Boyları eşitleyelim" dedi. Erdoğan’ın bu sözlerine Emine Erdoğan da gülümseyerek, "Böyle ne güzel oldu. Her zaman böyle kıyak yapsan" karşılığını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!