Savunmanın yeni yıldızı: Havelsan

Güncelleme Tarihi:

Savunmanın yeni yıldızı: Havelsan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2008 11:10

Keşif gözetleme istihbarat ve komuta kontrol sistemleri ile savunma sanayinde çeşitli tedarik projelerine sistem katkısı sağlayan Havelsan, savunma sanayindeki gücünü yeni projelerle güçlendiriyor.

Haberin Devamı

Geliştirilen uçuş ve silah sistemleri simülatörleriyle Havelsan, askeri ve sivil kargo ve jet uçakları ve helikopterlerin de gözü kulağı olacak.

Programına aldığı simülasyon ve eğitim sistemleri ile Havelsan, askeri ve sivil alanlarda kargo uçakları jet uçakları ve helikopterler için son derece önemli sistemlerin yapımına da imza atması öngörülüyor.

Söz konusu uçak ve helikopterler için, yüksek FAA seviye uyumlu görev simülatörleri, tam uçuş simülatörleri, silah sistemleri simülatörlerinin geliştirilmesi de, Havelsan'ın üretim projeleri arasında yer alıyor.

Tamamen Türk mühendis ve çalışanları ile yerli teknoloji ile savunma sanayinin güçlenmesine önemli katkı sağlayan Havelsan, bu üretim başarısı ile Türkiye'de sentetik taktik çevre üretimi, farklı bölgelerde kurulmuş simülatörlerin teknolojisi ile entegrasyonunu yapan tek şirket unvanını da elinde bulunduruyor.

PİLOTLARIN GÖZÜ-KULAĞI OLACAK

Havelsan'ın sahip olduğu bu kabiliyetle geliştirdiği simülatörler ses, hareket, çevre görüntüsü, tehditler, taktik senaryolar, kokpit enstrümanları ile pilotlara, operatörlere gerçekçi bir görev uçuş eğitim ortamı sağlanması amaçlanıyor.

Bu sistemler sayesinde, pilotlar, operatörler, Havelsan tarafından geliştirilen simülatörlerle zamandan ve maliyet etkin bir şekilde kalkış, iniş, silah sistemleri, gece gündüz uçuş, acil durumlar, “kol uçuşu” eğitimleri de eksiksiz olarak yerine getirilebiliyor.

Geliştirip üretim programına aldığı tam uçuş simülatörlerinin yanında ayrıca kurumun eğitim simülatörleri konusunda bakım-onarım, işletme, modifikasyon, destek hizmetleri sağlayan Havelsan, verdiği lojistik hizmetlerinde eğitim sistemlerinin aylık kullanılabilirlik oranının da yüzde 100 olduğu ifade ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!