SAVUNMA BAKANLARI ADANA VE KAHRAMANMARAŞ’TA

Güncelleme Tarihi:

SAVUNMA BAKANLARI ADANA VE KAHRAMANMARAŞ’TA
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2013 03:36

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere ve Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert, Adana ve Kahramanmaraş’taki Patriot hava savunma sistemlerini kuran askerleri ziyaret etti.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Alman mevkidaşı Thomas de Maiziere’yi İncirlik 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı’nda, daha önceden üsse gelen Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert karşıladı. 3 bakan, burada Patriot savunma sistemi kuran Hollandalı askerleri ziyaret etti. Hollanda Savunma Bakanı Hennis-Plasschaert, burada ülkesinden gelerek görev yapan askerleri selamladı. Hennis-Plasschaert, yaptığı konuşmada, NATO üyesi olan Türkiye’nin kendilerinden topraklarının korunması için Patriot savunma sistemleri talep ettiğini söyledi. Kendilerinin de bunu tereddüt etmeden kabul ettiklerini belirten Hennis-Plasschaert, "Biz de NATO ülkesi olarak yükümlülüğümüzü yerine getirdik. Siz Hollanda askerlerinin, bizi bu topraklarda özveriyle temsil edeceğinize inanıyorum. Barış evrenseldir. Suriye’de olan bitenler bize gösterdi ki savaş aslında Avrupa’nın hemen yakınında olup bitiyor. Bu bizim güvenlik konseptimiz için çok önemli bir şey. Asla unutmamamız gereken bir durum. Mali’de, Libya’da ve Suriye’de gözlemlediklerimizden dersler çıkarmamız lazım" dedi.

YILMAZ: BARIŞTAN BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUZ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da mevkidaşı Hennis-Plasschaert’in söylediği gibi barışın evrensel olduğunu kaydetti. Dünyada da barışı sağlamak için ortak çalışılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"NATO ülkeleri barışı sağlamak için burada. NATO’nun amaçlarından biri de budur. Biz barışı sağlamak için buradayız. Türkiye’nin talepleri üzerine buraya geldiler ve bizim misafirimizdirler. Hem NATO’ya taleplerimiz üzerine çok kısa sürede karar aldıkları için hem de NATO’nun çağrısına en kısa zamanda karar veren Almanya, Hollanda ve ABD’ye huzurlarınızda Türk milleti adına hükümetimiz adına teşekkür ediyoruz. İnşallah bu coğrafyada da caydırıcılığı sağlamak üzere bu da riski azaltmıştır, barışı artırmıştır diye düşünüyorum. Caydırıcılık sağlandığında ancak barış sağlanabilir. Bu coğrafyada barıştan başka bir şey istemiyoruz."

Patriot sistemleri hakkında bilgi alan bakanlar, ardından uçakla Kahramanmaraş Havalimanı’na, oradan da Almanya’nın Patriot sistemi kurduğu Kahramanmaraş 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Gazi Kışlası’na geçti. Tugay Komutan Yardımcısı Albay Kağan Kazaz’ı makamında ziyaret ederek bilgi alan bakanlar ardından Almanya Patriot İntikal Komutanlığı’nda inceleme yaptı.

Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert, spor giyimi ve sempatik tavırları ile dikkat çekti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!