Savcıyı hâkimi atıyor adamlarını bıraktırıyor

Güncelleme Tarihi:

Savcıyı hâkimi atıyor adamlarını bıraktırıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2014 01:56

Avcılar ve Eyüp mitingilerinde hükümete yüklenen CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, “Öyle demokrasi düşünün ki bir gecede yasayı değiştiriyorlar. Savcıyı, hâkimi atıyorlar. 15 dakika sonra da adamlarını serbest bırakıyorlar” dedi. Sarıgül, Avcılar ve Eyüp mitinglerinden sonra Feshane'de günlerine katıldı. Sarıgül, kürsüden indikten sonra salondan çıkışı sırasında kısa süreli bir kargaşa yaşandı. Sarıgül, beraberindekilerle yürürken kendisini protesto ederek yanına yaklaşan bir kişiyi itmeye çalıştı.

Haberin Devamı

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Handan Toprak Benli’nin de eşlik ettiği Sarıgül, “Türkiye çok önemli bir geçitten geçiyor. İçtenlikle bilmenizi istiyorum vatanımız, bayrağımız tehlikedeyse o vatan üzerinde yaşayan evlatlar arasında ayrıcalık varsa o zaman bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız” diye konuştu. Gazeteci Ahmet Hakan'ın 'Alacak yüzde 50'yi, tarayacak herkesi' başlıklı köşe yazısıyla hükümete yüklenen Sarıgül, şöyle devam etti: “Bir kez daha sandıklarda hile yaparak İstanbul'u alırlarsa artık Allah korusun makineli tüfekle tarayacaklar. Önce CHP'yi sonra MHP'yi tarayacaklar. Sonra Cemaati, TÜSİAD'ı, AB'yi ve kalan 3-5 gazeteciyi tarayacaklar. Sosyal medyada yazan gençleri, ODTÜ'deki gençleri, tribünleri tarayacaklar. Bunlar benim sözlerim değil, yazar söylüyor. ‘Muhteşem Yüzyıl’cıları, kendilerine itaat etmeyenleri tarayacaklar. Başlattıkları savcıları teker teker sürmeye başlayacaklar. Kendisi gibi düşünmeyen Sözcü ve Zaman gazetesine tazyikli suyla TOMA'ları göndermeye çalışacaklar. İnadına Zarrab'ın heykelini dikecekler.”

Haberin Devamı

Protestocuya Sarıgül müdahalesi

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mustafa Sarıgül, Feshane’de düzenlenen Trabzon Günleri’ne katıldı. Sarıgül, kürsüden indikten sonra salondan çıkışı sırasında kısa süreli bir kargaşa yaşandı. Sarıgül, beraberindekilerle yürürken kendisini protesto ederek yanına yaklaşan bir kişiyi itmeye çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!