Savcı'ya hodri meydan

Güncelleme Tarihi:

Savcıya hodri meydan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş ile kapatılması için dava açtığı RP arasındaki kavga büyüyor. Savaş, ‘‘İddianameyi savcı değil, askerler yazdı‘‘ iddiasını ortaya atan Abdullah Gül hakkında suç duyurusunda bulundu. Gül de, Savaş'a meydan okudu, ‘‘Elinden geleni ardına kadar yapsın'' dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş ile kapatılması için dava açtığı RP arasındaki kavga büyüyor. Anayasa Mahkemesi'nde açtığı dava nedeniyle RP'lilerin boy hedefi olan Savaş, ‘‘İddianameyi savcı değil askerler yazdı'' diyen RP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gül hakkında ayrıca tazminat davası açacağını da bildiren Savaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, Gül'ün, dokunulmazlığı kaldırılarak, ‘‘Devletin askeri kuvvetleri ile adliyenin manevi şahsiyetine alenen ve görevli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na görevinden dolayı hakaret'' suçlarından yargılanmasını istedi.

Gül'ün, Türk Ceza Yasası'nın 159. maddesi uyarınca 1-6 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını isteyen Savaş, dün yaptığı yazılı açıklamada, ‘‘RP üst düzey yöneticileri, laik Türkiye Cumhuriyetini korumaya kararlı kişi ve kurumları yıpratma faaliyetlerine devam etmektedir'' dedi. Savaş, Gül'ün, 29 Ağustos tarihinde, NTV'de, ‘‘Savcının iddianamesi kendisinin hazırladığı iddianame değil. O iddianame maalesef askeri çevrelerin hazırlayıp verdiği ve Savcının mahkemeye gönderdiği iddianamedir'' iftirasında bulunduğunu kaydetti.

ELİNDEN GELENİ YAPSIN

Gül ise Savaş'a meydan okudu, şunları söyledi: ‘‘İyi, güzel, seviyesini gösteriyor. Kendisi, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itibarını, halkın nezdinde o kadar sarsıcı davranışlarda bulundu, itibarını o kadar sarstı ki, maalesef onun davranışları sayesinde milletin gözünden düştü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı. Elinden bir şey geliyorsa ardına kadar yapsın.''

Savaş'a yönelik eleştirilerini ‘‘Onun seviyesine düşmeyi hiç istemem. Çünkü milletin nazarında düştüğü seviye belli'' sözleriyle sürdüren Gül, şöyle konuştu: ‘‘Ben, iddianameyi askerlerin hazırlayıp verdiğini söylemedim. Ama kendisi, bizim savunmamızı bile okumadan hazırlanmış, masası üzerinde duran dosyaları gönderdi, dolayısıyla hukuki prosedüre bile uymadı. Metodolojisi, usulü bile işi ne kadar ayağa düşürdüğünü gösterdi. Bunu söyledim. Kurumlara hakaret etmedim. Kurumların itibarının korunması için dikkat çektim. Kendisine de aynı şeyi söylüyorum, temsil ettiği kurumun itibarını korumalı.'' Gül, Savaş'ın kendisi hakkında ayrıca tazminat davası açacağının hatırlatılması üzerine de, ‘‘Açsın. Aslında, bütün milletin kendisi hakkında dava açıp tazminat istemesi gerekir. Öyle bir seviyeye düşürdü ki önem vermiyorum'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!