Savcının cezasını kasıtlı geciktiriyorlar

Güncelleme Tarihi:

Savcının cezasını kasıtlı geciktiriyorlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2006 00:00

Hákimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun, Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya’ya ceza verilmesini isteyen raporları ele almamasını eleştiren CHP lideri Deniz Baykal, "Kasıtlı olarak geciktiriliyor. Hesabını TBMM’de sorup gerekçelerini açıklayacağım" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya’ya disiplin cezası verilmesinin kasıtlı olarak geciktirildiğini öne sürdü.

Hákimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun toplanıp Sarıkaya’ya ceza verilmesini isteyen müfettiş raporunu ele almamasını eleştiren Deniz Baykal, "Özellikle bir ayak direme var. Hákimler ve Savcılar Yüksek Kurulu toplanıp bir türlü müfettiş raporunu ele almıyor. Bu kasıtlı olarak geciktiriliyor. Bakan, kurulun başkanı, müsteşar kurulun üyesi. Bakan, kurulu bir türlü toplantıya çağırmıyor. Savcı için önerilen disiplin cezasının geciktirilmesinin nedenleri var. İşte bu gecikmenin hesabını da TBMM’de sorup gerekçelerini de açıklayacağım" diye konuştu.

DAVA 4 MAYIS’TA

Şemdinli’de kitabevindeki patlamayla ilgili olarak Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava, 4 Mayıs’ta başlayacak. Duruşmaları, DEHAP’lıların gösteri alanına çevirecekleri yolundaki duyumlar da değerlendirilip, ilk duruşmadan sonra, davanın başka bir ile nakli gündeme getirilecek.

İşyerinde bomba patlayan Seferi Yılmaz’ın, PKK’nın dağ kadrosundaki kişilerle yaptığı telefon konuşmaları, 1 Kasım’da Şemdinli’de meydana gelen patlamalarla ilgisinin olduğu yolundaki telefon kayıtlarını da dikkate alan Cumhuriyet Savcılığı, bu kişi hakkında ayrı bir soruşturma başlattı.

AVUKAT TUTULDU

Şemdinli’de kitabevinde patlayan bombanın şüphelisi oldukları gerekçesiyle tutuklanan Hakkari İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli astsubaylar Ali Kaya ile Özcan İldeniz’in yanı sıra, "haber elemanı" olarak kayıtlı olan Veysel Ateş’in görevli olarak Şemdinli’ye gitmeleri nedeniyle, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından tutulacak avukatlar tarafından mahkemede savunulması kararlaştırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!