Savcılık'tan eski istihbaratçı Sabri Uzun'a takipsizlik kararı

Güncelleme Tarihi:

Savcılıktan eski istihbaratçı Sabri Uzuna takipsizlik kararı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2006 18:50

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun'un malvarlığıyla ilgili yaptığı soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

Alınan bilgiye göre, memur suçlarına bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Abdullah Ayhan Şan, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığının Uzun hakkında, ”gelirinin üzerinde malvarlığı edindiği” iddiasıyla yaptıkları suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmayı tamamladı.

“3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu”na muhalefet suçlamasıyla yapılan soruşturmada, Uzun'un, ”gelirleri ile harcamaları ve mevcutlarının karşılaştırılmasında kanuna ve genel ahlaka aykırı edinim bulunmadığı, harcamalarının gelirine uygun olduğu ve iddiaların doğruluğuna dair dava açmaya yeterli delil elde edilemediği sonucuna varıldığı” belirtildi.

Soruşturma kapsamında Sabri Uzun, savcılığa çağrılarak mal bildiriminde bulunması sağlandı. Savunması da alınan Uzun'un geliri ile harcamaları ve mevcudu arasında oransızlık bulunup bulunmadığı hususunda bilirkişi incelemesi yapıldığı kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!