Savcılar harekete geçsin

Güncelleme Tarihi:

Savcılar harekete geçsin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2015 01:59

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in molotof atılan bir otobüste yanan Serap Eser’in ölümü hakkındaki “Molotofu atan MİT görevlisiydi” iddiasıyla ilgili “Dönemin İçişleri Bakanı böyle bir açıklama yapıyorsa, bu çok önemlidir. Savcıların hemen harekete geçmesi lazım” dedi.

Haberin Devamı

Toplumcu Düşünce Enstitüsü üyeleri ve bir grup gazeteciyle İstanbul’da bir araya gelen Kılıçdaroğlu yaklaşık 2.5 saat süren toplantının ardından şunları söyledi:

CEMAAT OKULLARININ KAPATILMASI

(Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika ziyareti sırasındaki Cemaat okullarının kapatılması ve yerlerine Milli Eğitim okullarının açılması önerisiyle ilgili) Asıl o konuda konuşacak olan Milli Eğitim Bakanı ve Dışişleri Bakanı’dır. Onların görüşleri daha önemli. Onların böyle bir talebi benim bildiğim kadarıyla medyaya yansımadı.

Savcılar harekete geçsin

HALKIN VİCDANINDA MAHKÛM OLDULAR

(‘Egemen Bağış'ın Yüce Divan oylamasının iptaliyle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak mısınız’ sorusu üzerine) O konuda 4 bakan halkın vicdanında mahkûm olmuştur. Biz 17-25 Aralık yolsuzluk olayının Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğu olduğunu defalarca dile getirdik. Adalet ve Kalkınma Partisi'nden de 50'ye yakın milletvekilinin aynı görüşte olması biçim için önemli.”

Haberin Devamı

SANIK AVUKATLARI: MİT ELEMANLARI TESPİT EDİLSİN

İSTANBUL Küçükçekmece’de molotofkokteyli atılan otobüste Serap Eser’i yakarak öldürdükleri gerekçesiyle hapis cezası alan sanıkların avukatları, Milad Partisi Eş Genel Başkanı İdris Naim Şahin’in tanık olarak dinlenmesi ve olayda yer alan MİT elemanlarının tespit edilmesi için savcılığa dilekçe verdi. Eski İçişleri Bakanı, Milad Partisi Eş Genel Başkanı İdris Naim Şahin’in yaptığı “Molotofkokteyli atanların istihbarat elemanı olduğu bilgisini edindim” açıklaması üzerine, olayda tutuklanan sanıkların avukatları harekete geçti. Serap Eser’i öldürdükleri iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Salman Akpınar ile Hamit Aksan ile olayda yer aldığı gerekçesiyle tutuklanan 5 çocuğun avukatları Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamaya HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve aileler de destek verdi. Avukat Hüseyin Boğatekin yaptığı açıklamada A.S. adlı bir kişinin ifadelerinde istihbarata çalıştığını bizzat beyan ettiğini iddia etti. Boğatekin açıklamasının devamında “Müvekkillerimiz, İdris Naim Şahin’in açıklamalarından sonra tahliye edilmelidirler. Bu karanlık bir süreçtir. Müvekkillerim yeniden yargılanmalıdırlar” dedi. Avukatlar daha sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdikleri dilekçede “İdris Naim Şahin’in tanık olarak dinlenmesi, MİT ve Emniyet Müdürlüğü’ne olaya ilişkin bilgi ve belgelerin sorulması, söz konusu MİT elemanlarının tespiti, olayın gerçek faillerinin tespit edilmesi” talebinde bulundu. - Fırat ALKAÇ / İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!