Savcı: Trilyon önerisi mantıklı

Güncelleme Tarihi:

Savcı: Trilyon önerisi mantıklı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kayıp trilyon skandalını soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Ali Karaatlı, kapatılan RP'nin Lideri Necmettin Erbakan ve Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan'ın, ‘Para, Hazine’ye ödenirse dava açılıp ceza verilmez' önerisi için, ‘Mantıklı görünüyor’ dedi.

Karaatlı, Siyasi Partiler Yasası'na göre, normalde parti hesaplarını denetleme yetkisinin Anayasa Mahkemesi'nde bulunduğunu söyledi. Karaatlı, buna karşılık, Maliye Bakanlığı'nın, kapatma kararının ardından RP'nin Hazine'ye devredilen malvarlığını ‘Hazine parası’ olarak değerlendirip, buna göre işlem yaptığını belirtti. Karaatlı, Maliye Bakanlığı'nın hazırlayıp, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da suç duyurusu olarak kendilerine ilettiği dosyada, hesaplarla ilgili sahte fatura kullanıldığı yönünde iddialar bulunduğunu anımsatarak, bu şekilde sahte belge kullanımının Türk Ceza Yasası açısından suç oluşturduğuna dikkat çekti.

Karaatlı, ‘Henüz biz bu belgeleri incelemedik. Çünkü, şu anda soruşturmanın usuli yönüyle ilgileniyoruz. Esasa geçtiğimizde titiz bir biçimde inceleyeceğiz. Gerçekten böyleyse, bu, TCK kapsamına giren bir suçu oluşturur’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!