Şartlı salıverilme Cuma günü Genel Kurul'a geliyor

Güncelleme Tarihi:

Şartlı salıverilme Cuma günü Genel Kurula geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2000 00:00

23 Nisan 1999 tarihine kadar işlenen suçlardan dolayı şartla salıverilmeye, dava ve cezaların ertelenmesine dair kanun tasarısı, 8 Aralık Cuma günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek.

İktidarı oluşturan DSP, MHP ve ANAP grupları ile FP Grubu'nun, sözkonusu tasarının içtüzükte öngörülen 48 saatlik süre geçmeksizin Anayasa ve Adalet komisyonlarında görüşülmesine ilişkin ortak önerisi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Kabul edilen öneride, Genel Kurul'un 8 Aralık Cuma günü saat 13.00-16.00, 18.00-23.00 saatleri arasında toplanması da öngörülüyor.

DYP karşı

Öneri üzerinde görüşlerini açıklayan DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven, 9 Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in af yasasını veto etmesinden bu yana 1.5 yıl geçtiğini söyledi. Affın bir atıfet olduğunu, gereklilik olmadığını bildiren Güven, ''Tasarı çıkmadığı zaman ne getirir, çıkardığımız zaman ne götürür? Buna bakmak lazım'' dedi.

Güven, Danışma Kurulu toplantısına ''affa karşı oldukları için gitmediklerini'' sözlerine ekledi.

FP "uygun olmayan affa" karşı

FP Grup Başkanvekili Yasin Hatiboğlu ise Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği Af Yasası konusunda yeni bir düzenleme yapılmak istendiğini söyledi. Affın çıkması için kamuoyunda psikolojik bir ortam oluştuğunu da ifade eden Hatiboğlu, ''FP olarak affa karşı değiliz. Uygun olmayan affa karşıyız'' dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!