Sarkozy’den Ermenilere sembolik jest

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy’den Ermenilere sembolik jest
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2011 13:42

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Ermenistan'a jest niteliğinde bir ziyarette bulunacak.

Haberin Devamı

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin, bu hafta Erivan’a yapacağı ziyareti “Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası”nın bir parçası olarak yorumlayan Le Monde gazetesine konuşan Elise Sarayı’nın bir danışmanı, “Ziyaretin, Senato’da bloke edilen Ermeni soykırımının reddini cezalandırılan yasa tasarısının onaylatmadan Ermeni topluluğuna güçlü sembolik bir jest yapma imkanını verdiği”ni belirterek, "Türkiye’ye savaş ilan edecek değiliz" diye konuştu.

 

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Paris ziyaretinin hemen ardından Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 6 Ekim’de Ermenistan’ı ziyaret etmeye hazırlanırken, Le Monde gazetesi, Sarkozy’nin gündemini, “Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının bir parçası” olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

 

YURT DIŞI SEÇİM KAMPANYASI

Le Monde gazetesince yayımlanan analizde, Fransa Cumhurbaşkanının gündeminin, yurt içinde ve dışında seçim kampanyasını yürüttüğünün kanıtı olduğu savunulurken, bu konuda verilen çeşitli örnekler arasında Sarkozy’ın Ermeni topluluğuna gösterdiği ilgiye de dikkat çekildi.

 

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Fransa ziyareti sırasında iki cumhurbaşkanının birlikte Ermeni kökenli ünlü Fransız şarkıcısı Charles Aznavour’un konserine katıldıklarına işaret eden Le Monde, Sarkozy’nin birkaç gün içinde Erivan’ı ziyaret edeceğini de anımsatarak şöyle yazdı:

 

“Elise Sarayı’nın bir danışmanına göre, Kafkaslara ziyaret, Senato’da bloke edilen Ermeni soykırımının reddini cezalandırılan yasa tasarısının onaylatmadan Ermeni topluluğuna sembolik güçlü bir jest yapma imkanını veriyor. Danışman da, ‘Türkiye’ye savaş ilan edecek değiliz’ diyor.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!