"Sarkozy büyük bir acziyet içerisinde"

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy büyük bir acziyet içerisinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2011 15:47

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin "Türkiye Avrupa ülkesi değildir" açıklamalarını değerlendiren AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Sarkozy, büyük bir acziyet içerisinde" dedi.

Haberin Devamı

Ümraniye Belediyesi’nin Bosna Hersek’in Fojnica şehrinde yaptırdığı Kültür Merkezi açılış törenine katılmak için özel bir uçakla saat 12.00’de, bu ülkeye giden AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış yolculuk öncesi açıklamalarda bulundu.

"SARKOZY’NİN MORALİ BOZULMUŞ"

Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda gazetecilerin Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Türkiye ile ilgili yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Bağış, şunları söyledi:

"Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy büyük bir acziyet içerisinde. Kendi ülkesinde yaklaşan seçimlerinde gelen anket neticeleri, anladığım kadarıyla moralini haylice bozmuş. Şu an iç siyasete yönelik istismar çabaları içerisinde. Kendisinin sözde soykırım iddiaları ile ilgili yorumlarına da ben cevap vermiştim. Türkiye’nin bir muhalefet partisi de benim verdiğim cevabı eleştiren bir açıklama yapmış. Bu vesile ile ona da bir şey söylemek istiyorum. Müsaade etsinler de Avrupalının anladığı dilden de Avrupalıları etkileyecek açıklamaları yapalım. Onların o şovenist yaklaşımlarının hiçbir faydasını görmedik. Şu anda Fransız kamuoyu Sarkozy’nin kendi ekonomisini yönetmekte çok ciddi bir sıkıntı içerisinde olduğunu farkında. Fransız kamuoyu da Avrupa kamuoyu da bugün AB’nin geleceğinin tartışıldığı bir dönemde yeni vizyona yeni girişimlere ihtiyaç olduğunu görmekte. 'Sayın Sarkozy, tarihçilik rolünü soyunacağına ilk önce devlet adamlığı rolünü hatırlasın ve ülkesinin üyesi olduğu Avrupa Birliği’nin sorunlarını çözmesi yollarını arasın' demiştim. O görüşüm de geçerlidir. Kendisinin coğrafi zayıflığı da son açıklamalarında ortaya çıkmış oldu."

"SEÇİM PROPAGANDASI YAPMASINLAR" 

Haberin Devamı

Türkiye’nin Avrupa Birliği müzakere süreci AB üyesi ülkelerin oy birliği ile alındığını hatırlatan Bağış, şöyle konuştu:

"Oy birliği içerisinde Fransa’nın da oyu vardır. Ancak ve ancak oy birliğiyle alınacak kararla, bu süreç sona erecektir. Bulsunlar 27’yi alsınlar oy birliği ile kararı, o zaman oturur biz gereğini yaparız. Türkiye AB üyesi olmadan da dünyanın 15’nci, Avrupa’nın 6’ncı en büyük ekonomisi olabilmiştir. Şu an da Türkiye Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomisidir. Avrupa’nın en genç, en dinamik en iyi eğitilmiş nüfuslardan birine sahiptir. Avrupa’nın ihtiyaç duyduğu enerji kaynaklarının yüzde 70’nin Türkiye’nin sınırlarındadır. Avrupa için Türkiye vazgeçilmez bir noktadır. Ama AB üyesi ülkeleri içerisinde dar vizyonlu birtakım siyasiler kendi seçim kaynaklarına bizim üyelik sürecinin istismar etmek isterse bundan da zararlı çıkarlar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!