Sarıyer katliamı sanıkları tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Sarıyer katliamı sanıkları tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2005 12:15

İstanbul'da aynı aileden biri çocuk 7 kişinin öldürülmesi olayına ilişkin gözaltına alınan 9 kişiden 5'i tutuklandı.

İstanbul'da aynı aileden biri çocuk 7 kişinin öldürülmesi olayına ilişkin tutuklanan 5 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında cezaevine gönderildi.

Sarıyer Adliyesi'nde işlemleri tamamlanan Metin Tanış, ağabeyi Ertekin Tanış, Mehmet Salih Erdem ile Tanış kardeşlerin yanında çalışan Azerbaycan uyruklu Elşen Hüseyinov ve Fikret Memmedov, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarıldı.

Dışarıda bekletilen “Akrep” adlı 2 zırhlı araç adliye kapısına kadar yanaştırıldı. Tutuklanan 5 kişi, bu araçlara konularak Bayrampaşa Cezaevi'ne sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından serbest bırakılan 4 kişi ise yine ”Akrep” adı verilen başka bir zırhlı araca bindirilerek, kendilerine ait eşyayı almaları amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Zanlılardan Metin Tanış, ağabeyi Ertekin Tanış ve yanlarında çalışan Azerbaycanlı 3 kişiye, İstanbul Barosu CMUK Servisi'nden gelen avukatlar yardımcı oldu. Adana'da yakalanan Erdem kardeşlerin hukuki işlemlerine de bu ilden gelen avukatları baktı.

Bu arada, zanlıların adliyedeki işlemleri sürerken, Çınar ailesinin yakını olduğu ileri sürülen bir kadın adliye binasına girmek istedi. Polisler tarafından durdurulan bu kadın, binaya alınmadı.

Adliye binası ile çevresi ve Büyükdere Caddesi üzerinde alınan geniş güvenlik önlemleri de, zanlıların adliyeden ayrılmasıyla kaldırıldı.
  
POLİS AÇIKLAMASI
  
Öte yandan, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde Sarıyer cinayetine ilişkin olarak dağıtılan basın bülteninde, 3 Ocak 2005 günü Sarıyer Cumhuriyet Mahallesi Okul Caddesi 12 numaradaki ikamette, 4 kişinin tabancayla öldürülmüş olarak bulunduğu hatırlatıldı.
  
Aynı aileden 3 kardeşin kullandığı, kayıp olan 2 aracın 10 Ocak 2005 günü Bakırköy'de terkedilmiş olarak bulunduğu belirtilen açıklamada, araçlardan birinin bagajındaki 3 kardeşin cesetleri üzerinde yapılan incelemede tabancayla öldürüldüklerinin anlaşıldığı bildirildi.
  
ELE GEÇEN SİLAH VE MALZEME

Haberin Devamı

Açıklamada, öldürülmüş olarak bulunan 3 kardeşin işyeri komşusu olduğu bildirilen bir kişinin, 11 Ocak 2005 günü, Silivri'de kendisine ait otomobil içerisinde tabancayla intihar ettiğinin belirlendiği kaydedildi.
  
Olayla ilgili yapılan çalışmalarda, toplam 16 kişinin gözaltına alındığı, 7 kişinin olayla ilgilerinin bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, yakalanan kişilerin üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde ele geçirilen malzemeler hakkında şu bilgiler verildi:
  
“2 adet tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet evden gasp edilip kesici alet ile açılan çelik para kasası, bir adet spiral makinesi ve taşı (çelik kasayı açmakta kullanılan), olayda kullanılan 2 adedi maktullere ait 3 araç, çelik kasadan elde edilerek bozdurulan altınların parası olan 2 bin 500 ABD doları.”
  
“YAKALANACAĞI ENDİŞESİ”
  
Açıklamada, gasp edilen kasadan çek, senet, bir miktar altın ve dövizin alındığı, gasp edilen çekleri kırdığı için olayın ortaya çıkarak yakalanacağı endişesine kapılan şahsın intihar ettiği bildirildi.
  
Olayda kullanılan susturucu takılmış silahların intihar eden şahıs tarafından kaybedildiği belirtildi.
  
Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından olay yerinde toplanan materyallerin, İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı'nca incelendiği, yakalanan şüpheli şahısların olayla irtibatlarını kuran yeterli delil tespit edilerek, ifadelerin de desteğiyle olayın aydınlatıldığı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!