Sarıkamış Harekatı şehitleri anıldı

Güncelleme Tarihi:

Sarıkamış Harekatı şehitleri anıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2013 17:37

Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan askerler, Şenkaya ilçesine bağlı Gaziler Köyü'nde düzenlenen törenle anıldı.

Haberin Devamı

Şenkaya Kaymakamlığı ve Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen törene, çeşitli şehirlerden ve 6 ülkeden gelen yaklaşık 400 izci katıldı. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Kaymakam Mehmet Gök Meydanı'ndaki törende yaptığı konuşmada, Sarıkamış Harekatı'nın Türkiye için büyük bir önem taşıdığını söyledi.

GAZİLER KÖYÜ'NDE ŞEHİTLERE ANMA TÖRENİ / FOTO GALERİ

Sarıkamış'ın tarihteki önemine değinen Altıparmak, şunları kaydetti: "Bugün burada bulunmaktan onur duyuyorum. Bu mübarek topraklarda sizlerin arasında olmak beni son derece duygulandırdı ve onurlandırdı. Türkü, Arabı, Kürdü, Çerkezi her kesimden insanın tek bir amacı vardı buraya gelerek düşmana karşı bu toprakları korumaktı. Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümünde bu dağlarda şehit olan ecdadımızı anmak kelimelerle anlatılmayacak kadar farklı duyguları taşımamıza neden oldu. Ülkemize yapılan saldırılar, destansı mücadeleler anlatılacak gibi değil. Uzmanları tarihçileri ayrı ayrı anlatıyor. Hepimiz biliyoruz ve izcilerimizin geldiği bu topraklarda mücadele edenlerin tek amacı Türkiye Cumhuriyeti'inin bütünlüğüne kasteden düşmanlardan kurtarmaktı. Arkalarına bile bakmadan verilen emirleri sorgulamadan yerine getirmek için burada şehit oldular. Bayrak inmesin, ezan dinmesin diye verilen bu mücadeleyi dinlerken tüylerimiz diken diken oluyor. Verilen bu mücadeleye bakıp ders çıkarmamız lazım. Hafızası olmayan bir milletin geleceği olamaz."

Haberin Devamı

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı da farklı ülkelerden gelen izcilerle Gaziler köyünde şehit sevdalısı olanlarla bir araya gelmekten gurur duyduklarını vurguladı. Konuşmaların ardından 85. Alay Sancağı'nın Gaziler Köyü Camisi'ndeki minareye çekilişi temsili olarak canlandırıldı. Programa katılanlar daha sonra Çakır Baba Şehitliği'ni ziyaret ederek dua etti. Şehitliği ziyaret eden izcilerden Özcan Işık ise dedelerinin yattığı yerde olmanın kendilerini duygulandırdığını belirterek, "Burada bulunmak, bu toprakların bizlere kolay kazanılmadığını bir kez daha gösterdi. Onların nasıl bir mücadele sergilediğini anlamak ve hissetmek inanın kelimelerle anlatılamaz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!