Sarıgül'ün yumruk attığı iddia edilen Suver konuştu

Güncelleme Tarihi:

Sarıgülün yumruk attığı iddia edilen Suver konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2014 17:05

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün, Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezinde katıldığı etkinlikte yumruk attığı iddia edilen 54 yaşındaki Mustafa Suver, "Neden Başbakanımıza hakaret ediyorsunuz' deyince, elimi tuttu. Elimi çeker çekmez, bana bir yumruk vurdu" dedi.

Haberin Devamı

Suver, ikamet ettiği mahalledeki kahvehanede, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Trabzon Günleri" kapsamında Feshane Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliklere katıldığını söyledi. Bu sırada bir tezahürat duyduğunu, buraya doğru yöneldiğini belirten Suver, buraya ulaştığında Sarıgül'ün yanında bulunan insanların Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiğini ileri sürdü. Suver, "Bireysel olarak tepkimi gösterdim. 'Niye hakaret ediyorsunuz' diye sordum. Orada bulunan iki bayan hakaret etti. 'Burası senin babanın yeri mi' diye çıkıştılar" ifadelerini kullandı.

Kendisini buradan uzaklaştırdıkları sırada bir standın arasında Sarıgül'le karşılaştığını anlatan Suver, şunları kaydetti:

"Sarıgül'e ne bir hakaretim oldu, ne fiziki darbım ne de küfürüm var. Sadece Başbakanıma yaptığı hakaretten dolayı tepki gösterdim. 'Bu adama niye hakaret ediyorsunuz, her türlü ağır kelimeyi kullanıyorsunuz' dedim. 'Senin liderin de dosyalarını, her şeyini medyaya vermiş, senin için aynı kelimeleri kullanıyor' dedim. 'Neden Başbakanımıza hakaret ediyorsunuz' deyince, elimi tuttu. Elimi aldığı sırada art niyetli olduğunu bilmiyordum. Elimi aldıktan sonra sıktıkça sıktı. Art niyetini anladım. Elimi sıktıkça, dişlerini sıktı. Ben de hayırdır, elimi niye sıkıyorsun dedim? Elimi çeker çekmez, bana bir yumruk vurdu. By-pass ameliyatı geçirdiğim için kafamı eğdim. Yumruğu vurduktan sonra etrafındaki korumalar ve yanındakiler sırtımdan vurdu. Adamları 2-3 kişiydi, ellerimi bağladılar ve beni ittiler. Polisler beni onların elinden aldı."

Şovmen olmadığını, bu olayın bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini aktaran Suver, darp raporu alacağını ve Sarıgül hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Suver, CHP'den, Sarıgül ve ekibinden hiç kimsenin olaydan sonra kendisini aramadığını ve özür dilemediğini de ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!